IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 запазва рекорда си в очакване на печеливша седмица*

Основните индекси на Wall Street се очаква да завършат седмицата с ръстове от 1-2%

17:52 | 09.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският широк борсов индекс S&P 500 се задържа около и над рекордното си равнище в началото на борсовата сесия в петък, докато Wall Street се готви да изпрати седмица на силни ръстове, съобщава CNBC.

Показателят напредва с почти 0,2%, след като отчете две поредни рекордни сесии. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average на свой ред прибавя близо 0,3%. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite обаче се понижава с около 0,2%.

Някои акции, свързани с възстановяването на икономиката, напредват. Книжата на Carnival Corp. поскъпват с близо 3%. Тези на General Electric напредват с 1,2%, а на JPMorgan - с 0,6%. При технологиите акциите на Apple също увеличават стойността си с 0,3%, а тези на Netflix изтриват 0,9%.

В петък доходността по американските държавни ценни книжа продължава да расте. Тази по 10-годишните облигации напредва до 1,664%, а по 30-годишните достига 2,339%.

Доларовият индекс също се покачва с 0,2% до 92,25 пункта.

Основните индекси на Wall Street се очаква да завършат седмицата с ръстове. Dow напредва с почти 1,6% тази седмица, S&P 500 – с над 1,9%, а Nasdaq Composite - с над 2,5%.

Индексът на цените на производител в САЩ, който измерва инфлацията при цените на едро, се покачи през март с 1% спрямо прогнозираните 0,4%. На годишна база увеличението е от 4,2%, което е и най-големият годишен ръст от над девет години.

На този фон в четвъртък управителят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че възстановяването от пандемията е неравномерно и е необходимо по-силно възстановяване.

„Възстановяването остава неравно и непълно“, каза той в рамките на събитие на Международния валутен фонд. „Това неравенство, за което говорим, е много сериозен въпрос“, допълни той.

На стоковите пазари цената на петрола се понижава. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поевтиняват с 0,5% до 62,91 долара за барел, а тези върху американския лек суров петрол – с 0,4% до 59,34 долара за барел.

Златото също поевтинява с над 1% до 1740,05 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още