IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичният сектор дърпа надолу Wall Street*

Загубите успяха да засенчат дори поскъпването на книжата на Boeing

17:57 | 24.10.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average елиминира по-ранния си ръст си от близо 100 пункта в днешната сесия, след като по-лошото представяне на технологичния сектор изтри повишението, предизвикано от поскъпването на книжата на Boeing, съобщава CNBC.

Показателят отчита понижение от 0,09%, достигайки до ниво от 25 167,51 пункта.

От своя страна широкият измерител S&P 500 спада с 0,36% до 2730,90 пункта, като секторите на комуникационните услуги и технологиите бележат намаление.

По-голямо е понижението при бенчмарка Nasdaq Composite, който в началото на сесията губи близо половин процент, достигайки ниво от 7396,94 пункта. Акциите на Facebook, Amazon, Netflix и Alphabet се намират на червена територия.

По-рано днес Boeing отчете по-добри от очакваното данни за печалбата и приходите си за последното тримесечие, заради което повиши прогнозите си за годината. Към момента акциите на компанията поскъпват с над 2,9%.

Днешното начало на борсовата сесия се случва в разгара на сезона на отчетите. Над 100 компании от състава на S&P 500 трябва да представят своите резултати тази седмица, като сред тях са Amazon, Alphabet и Comcast. Досега 80% от отчелите се компании се представят по-добре от очакванията на анализаторите по данни на FactSet.

Акциите на компаниите в технологичния сектор отбелязват повсеместно поевтиняване, увеличавайки загубите си от началото на месеца. През октомври S&P 500 загуби над 7%.

Инвеститорите също така се притесняват и заради волатилността на ценните книжа напоследък. Във вторник Dow успя да изтрие по-голяма част от спада си по време на сесията с над 500 пункта, завършвайки на червена територия с понижение от 0,35%. В същото време S&P 500 и Nasdaq загубиха по над 2% по време на вторнишката търговия.

Няколко фактора се отразяват негативно на пазарите този месец – някои разочарования при корпоративните отчети, назряващият конфликт между Италия и Европейския съюз заради бюджета на Рим, както и тревогите около убийството на журналиста Джамал Кашоги, за което основен обвиняем е богатата на петрол Саудитска Арабия.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до около 3,122%, а тази по 30-годишните облигации достига 3,336% минути след 17:30 ч.

Що се отнася до „черното злато“, то там цените се връщат към растежа. Американският сорт WTI поскъпва с 0,63% до цена от 66,85 долара за барел. От своя страна фючърсите върху международния бенчмарк Брент увеличават цената си с 0,13% до 76,54 пункта.

Златото обаче поевтинява с 0,15% до 1234,90 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
studioaa
преди 5 години
Крайно време е за завръщане в действителността и пукане на гнойния спекулативен мехур. Dow ще падне до 10 000, Nasdaq до 1500, а S & P до около 1200.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още