IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Русия ще помогне на демократите при изборите през ноември

Американският президент не подкрепи с доказателства твърденията си

20:50 | 24.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че вярва, че Русия ще положи много усилия да насочи конгресните избори в САЩ в полза на демократите, а не на републикаците, но не представи доказателства, които да подкрепят твърденията му, предава Ройтерс.

Американските разузнавателни агенции заключиха, че Русия се е намесила в американските избори за президент през 2016 г. с кампания, включваща пропаганда и хакерска атака срещу опонента на Тръмп - Хилари Клинтън, а сега Москва е насочила вниманието си към изборите на 6 ноември.

“Притеснен съм, че Русия ще се бори усилено да повлияе на предстоящите избори. Като се има предвид фактът, че нито един друг президент не се е отнасял по-твърдо към Русия от мен, те ще насочат усилия към помагането на демократите. Те определено не искат Тръмп!”, коментира в Twitter президентът, който е републиканец.

Самият Владимир Путин призна, че е искал Тръмп да спечели президентските избори в САЩ през 2016 г. Той заяви това по време на съвместната си пресконференция с американския държавен глава след срещата им на 16 юли в Хелзинки. Путин обаче отрече да се е намесвал в изборите.

Представянето на Тръмп по време на тази среща предизвика остри реакции в САЩ, след като той заяви, че не обвинява руския президент в намеса. Критиците обявиха, че Тръмп застава на страната на Русия, а не на тази на собствената си държава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още