Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Facebook ще получи одобрение на сделката си с Kustomer

Властите в ЕС се бяха заели с голяма проверка на придобиването

Facebook ще получи одобрение на сделката си с Kustomer

Снимка: Bloomberg L.P.

Facebook е на път да получи одобрение от антимонополните власти в Европейския съюз (ЕС) за придобиването на Kustomer, след като предложи отстъпки, позволяващи на конкурентни да работят с тези на американския стартъп за потребителски услуги, твърдят източници, запознати с въпроса, предава Ройтерс.

Серията от сделки на големи компании, купуващи стартъпи, предизвика опасения от двете страни на океана. Регулаторите се притесняват най-вече от т.нар. „убийствени придобивания“, целящи затварянето на потенциални конкуренти, преди те да са станали достатъчно големи, за да са заплаха.

Още по темата
Най-голямата социална мрежа в света обяви придобиването през 2020 г., което ѝ даде още един инструмент за привличане на повече търговци в нейната платформа.

Kustomer, която продава CRM софтуер на компании, така че те да могат да комуникират с клиентите по телефон, имейл, с текстови съобщения, WhatsApp, Instagram и други канали, би помогнал на Facebook да развие своето чат приложение WhatsApp, чието потребление нарасна значително по време на пандемията.

Facebook е направила отстъпки, които се фокусират върху проблемите на оперативната съвместимост, позволявайки на различни продукти и технологии да функционират заедно, твърди един от източниците.

Европейската комисия, която заяви, че сделката може да засегне конкуренцията и да засили властта на Facebook в онлайн рекламата, е поискала обратна връзка от конкуренти и потребители.

Властите в ЕС се заеха със случая, след като австрийската агенция по конкуренцията поиска подобни действия.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Американски регулатор призовава Apple и Google да забранят TikTok