IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook ще получи одобрение на сделката си с Kustomer

Властите в ЕС се бяха заели с голяма проверка на придобиването

20:26 | 16.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Facebook е на път да получи одобрение от антимонополните власти в Европейския съюз (ЕС) за придобиването на Kustomer, след като предложи отстъпки, позволяващи на конкурентни да работят с тези на американския стартъп за потребителски услуги, твърдят източници, запознати с въпроса, предава Ройтерс.

Серията от сделки на големи компании, купуващи стартъпи, предизвика опасения от двете страни на океана. Регулаторите се притесняват най-вече от т.нар. „убийствени придобивания“, целящи затварянето на потенциални конкуренти, преди те да са станали достатъчно големи, за да са заплаха.

Най-голямата социална мрежа в света обяви придобиването през 2020 г., което ѝ даде още един инструмент за привличане на повече търговци в нейната платформа.

Kustomer, която продава CRM софтуер на компании, така че те да могат да комуникират с клиентите по телефон, имейл, с текстови съобщения, WhatsApp, Instagram и други канали, би помогнал на Facebook да развие своето чат приложение WhatsApp, чието потребление нарасна значително по време на пандемията.

Facebook е направила отстъпки, които се фокусират върху проблемите на оперативната съвместимост, позволявайки на различни продукти и технологии да функционират заедно, твърди един от източниците.

Европейската комисия, която заяви, че сделката може да засегне конкуренцията и да засили властта на Facebook в онлайн рекламата, е поискала обратна връзка от конкуренти и потребители.

Властите в ЕС се заеха със случая, след като австрийската агенция по конкуренцията поиска подобни действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още