IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на личната охрана на Зукърбърг е отстранен от поста си

Той е обвинен в хомофобски и расистки изказвания, пише Business Insider

11:06 | 31.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Шефът на личната охрана на Марк Зукърбърг е отстранен от поста след обвинения, че е направил расистки и хомофобски коментари за други хора, включително за съпругата на съоснователя на Facebook, пише Bloomberg.

Твърди се, че Лиам Буут е отправил коментари по адрес на Присила Чан, както и на част от служителите в домакинството на семейство Зукърбърг, писа по-рано Business Insider, позовавайки се на писма.

Говорител на Зукърбърг и Чан твърди, че Буут е бил отстранен от поста си, а външна фирма разследва случая. Това обаче не потвърждава точната причина за обвиненията, публикувани от Business Insider.

По думите на говорителя на обвиненията срещу Буут е обърнато внимание за първи път от The Bloom Firm, след като двама бивши служители са напуснали домакинството и са наели адвокат.

Лиса Блум от The Bloom Firm потвърди по имейл, че тя представлява „двама души, които са повдигнали обвинения“. Тя отказва да назове имената им, нито да сподели подробности за обвиненията.

Буут е бивш директор от Тайните служби, става ясно от профила му в LinkedIn. Той не е отговорил веднага на запитването за коментар извън обичайните работни часове.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още