IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter започва да трие блокирани акаунти

Като цяло компанията ще заличи няколко десетки милиона акаунта, които представляват 6% от последователите

13:23 | 12.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Редица потребители на платформата за кратки съобщения Twitter могат да загубят внезапно последователи в идните дни. Компанията започва да трие блокирани от нея акаунти. Както пише американският всекидневник New York Times, акцията ще започне в четвъртък и ще продължи около седмица до десет дни. Стъпката трябва да възстанови доверието в платформата, обясни Twitter. Повечето потребители ще забележат липсата на четири или по-малко последователи. При някои популярни профили обаче броят може да е значително по-висок. 

Като цяло компанията ще изтрие няколко десетки милиона акаунта, които представляват 6% от последователите на Twitter. Броят на месечно активните потребители, който е над 330 млн., няма да спадне след акцията, подчертава Twitter.

В постинг в корпоративния блог Виджая Гаде, която е отговорник за поделението „Право, политики и доверие“, пояснява, че компанията контактува редовно със собствениците на акаунти, когато установи внезапна промяна в поведението им. Twitter блокира акаунт, когато потребителят не го потвърди и не промени паролата си. 

Броят на последователите е видима характеристика за всеки акаунт и компанията иска всеки да може да разчита на цифрите, които да имат смисъл и точност, казва Гаде. Стъпката няма да повлияе върху броя месечно активни потребители или дневно активните показатели на потребителите. Тези два параметъра са два от ключовите показатели на Twitter за оценка на бизнеса.

Услугата отдавна се опитва да се справи с фалшивите профили, които често разпространяват спам и политическа пропаганда. С новата мярка ще се обърне по-сериозно внимание и на търговията с фалшиви акаунти, с чиято помощ например известни личности изкуствено напомпват броя на последователите си в Twitter.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още