IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alexa вече може да ни разпознава и по гласа

Гласовият асистент разширява функциите си, създавани от трети страни

14:29 | 29.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Amazon обяви днес, че от 2018 г. разработчиците ще имат възможност да изграждат умения за гласовия асистент Alexa, които да позволяват разпознаването на уникални човешки гласове, пише VentureBeat.

Персонализираните гласови профили се настройват през акаунта на първия потребител на Alexa. Гласовият асистент може да разпознава по гласовете 10 души в един акаунт. 

Наречените „Your Voice by Amazon” гласовите профили бяха пуснати за първи път миналия месец. Този тип персонализация дава възможност Alexa да дава най-актуална информация, когато някой в домакинството попита: „Какви са последните новини?“. Освен това предлага персонализирано пазаруване и позволява на Alexa да използва правилните контакти, когато конкретен потребител поиска да се обади в офиса например.

Разработването на тези умения за Alexa от трети страни може да доведе до подобряване на възможностите за разплащания на гласовия асистент.

Като цяло персонализацията на гласовите приложения на Amazon може да помогне за разширяване на уменията на Alexa особено в сферата на игрите. От новините за интересите на Джеф Безос в игрите, които се ползват чрез Alexa.

Предварителните поръчки през Echo Buttons за игри с Alexa бяха стартирани тази седмица и ще продължат до 19 декември.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още