IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung ще пусне смартфон, насочен към блокчейна

Устройството ще носи името KlaytnPhone

11:40 | 05.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Samsung Electronics пуска вариант на новия си флагман, който има за цел да насърчи използването на блокчейн, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

Най-големият производител на смартфони в света ще предложи Galaxy Note 10, наречен „KlaytnPhone” на името на южнокорейска блокчейн платформа, допълват източниците. По думите им телефонът ще се появи на пазара от четвъртък, но само в Южна Корея.

Смартфонът няма да се различава в хардуерен план от двата размера Galaxy Note 10, които се появиха на пазара миналия месец, и се очаква да се продава на сходни цени, започващи от около 1000 долара.

Но най-новата версия ще показва логото на Klaytn, когато се включва и изключва. Освен това ще идва с инсталирани приложения за блокчейн и с портфейл от криптовалути. Купувачите ще получат определено количество от новата дигитална валута, наречена Klay, което ще могат да използват.

KlaytnPhone се явява най-сериозната стъпка на Samsung в посока към блокчейна – технология, която бавно набира скорост, тъй като потребителите все още не са напълно наясно с възможностите ѝ. Samsung обединява сили с Ground X, която е създала платформата Klaytn и е дъщерна компания за блокчейн на най-големия оператор на чат приложения в Южна Корея – Kakao.

Говорител на Samsung е отказал да коментира въпроса. Ground X твърди, че компанията е ангажирана с това да помогне блокчейн технологията да навлезе в ежедневието на потребителите.

Отделно от това Samsung потвърди, че друг продукт ще започне да се продава в Южна Корея от този петък – първият ѝ огъващ се смартфон Galaxy Fold.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още