Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

БНБ и Китайската народна банка подписаха меморандум за сътрудничество

Управителите Димитър Радев и И Ган подписаха документа по време на проведената от Банката за международни разплащания среща на гуверньорите

БНБ и Китайската народна банка подписаха меморандум за сътрудничество

Снимка: БНБ

Управителите на Българската народна банка Димитър Радев и на Китайската народна банка И Ган подписаха в Базел меморандум за сътрудничество между двете централни банки.

Двамата сложиха подписите си под документа по време на провежданата от Банката за международни разплащания (Bank for International Settlements) на всеки два месеца среща на гуверньорите на централни банки, съобщи пресцентърът на БНБ. 

Още по темата

Целта на меморандума е да се задълбочат отношенията и да се засили сътрудничеството в областта на централното банкиране.

Investor.bg  припомня, че в началото на юли 2018 г. Димитър Радев се срещна с И Ган по време на Седмата среща на върха на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Двамата управители разговаряха по теми, свързани с глобалната икономическа ситуация, както и с провежданите парична политика и финансови реформи в Китай. Те обсъдиха също въпроси от областта на финансовите технологии и двустранното финансово сътрудничество.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 2 месеца

Още от Свят
Американската икономика се забавя