Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Amazon назначава 100 хил. сезонни служители за празниците

Пандемията на коронавируса прекрои тазгодишния сезон на празничните пазарувания по редица начини

Amazon назначава 100 хил. сезонни служители за празниците

Снимка: Bloomberg LP

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. заяви във вторник, че ще наеме 100 хил. сезонни служители, за да се справи с повишеното търсене през празничния сезон.


Служителите ще помогнат при избора, опаковането и изпращането на поръчки на клиенти в мрежата от складове на Amazon в САЩ и Канада. Amazon ще наеме най-много служители в Калифорния, Тексас, Мериленд, Джорджия и Ню Джърси, предава Bloomberg.

Още по темата

Amazon нае 200 хил. временни работници по време на празничния сезон през миналата година, два пъти повече, отколкото броя им през 2018 г. Заради пандемията от коронавирус обаче концернът вече бе окомплектовал и подсилил значително екипите си в своите складове. През март и април компанията започна да наема много хора, тъй като се сблъска с нарастване на онлайн поръчките.

През май Amazon заяви, че ще предложи постоянни договори на 70% от 175 хил. служители, които бе наела в разгара на пандемията. Така след като назначи за постоянно 125 хил. служители в складовете, останалите 50 хил. работници ще останат на сезонни договори, които се очаква да продължат до 11 месеца.

Към 30 юни за Amazon работят 876 800 души, с изключение на подизпълнители и временни служители.

Пандемията на коронавируса прекрои тазгодишния сезон на празничните пазарувания по редица начини. Amazon отложи Prime Day от средата на юли за октомври, което даде началото на празничния сезон по-рано от всякога за много търговци на дребно. С нарастването на случаите на коронавирус в някои части на САЩ анализаторите очакват по-голямата част от празничните пазарувания да се извършват онлайн.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Как Европа иска да стане водещият "континент за данните"?