IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците предпочитат да пазаруват онлайн на Черния петък

На периода между Деня на благодарността и Коледа се падат 40% от общите приходи за годината за продажбите на дребно в САЩ

17:20 | 24.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Сутрешният наплив от купувачи в САЩ не е много голям на днешния Черен петък - началото на сезона на празничното пазаруване - тъй като повечето хора направиха сделки онлайн, а и традиционният щурм отчасти се изтегли предишната нощ, когато някои магазини отвориха врати, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Wal-Mart Stores Inc, Target Corp, Macy's Inc, J.C. Penney и други водещи вериги отвориха магазините си още снощи, а и повечето предлагат от началото на октомври празнични сделки онлайн с удължен срок, вместо да ограничават офертите до един ден. Някои обявиха отстъпки в магазините си по-рано тази седмица, за да изострят апетита на потребителите.

Периодът между Деня на благодарността и Коледа, на който се падат 40 процента от общите приходи за годината, може да донесе огромни печалби на даден търговец или да го разори.

По традиция в деня след Деня на благодарността търговците правят големи отстъпки, но рано днес (американско време) имаше малко признаци за шопинг треска.

Около 250 души търпеливо се бяха наредили на опашка пред магазин на Target  в Манхатън преди отварянето в 6 ч. (11 ч. по Гурнич; 13 ч. бълг. вр.).

Mall of America в Минесота обаче съобщи за опашка от 2500 души в 5 ч. сутринта, колкото са били желаещите и миналата година, предаде AP.

В Мисури и Алабама насилие разтърси иначе умереното начало на американския сезон на зимното пазаруване, допълва Ройтерс. Един човек пострада сериозно след стрелба на паркинга на Columbia Mall в Колумбия, Мисури. Още не се знае дали злополуката е случайна или умишлена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още