IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителите на Netflix са гледали над 1 млрд. часа видео седмично през 2017 г.

Стрийминг услугата обяви данни за потреблението си през тази година

10:03 | 12.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Потребителите на Netflix са прекарали много време в гледане на съдържание през 2017 г., макар че метриките показват, че хората гледат по-малко и средната стойност по този показател спада, пише TechCrunch.

В публикация в блога си стрийминг услугата обяви, че потребителите са гледали над 140 млн. часа на ден, или 1 млрд. часа седмично. През третото тримесечие на годината компанията е достигнала 109 млн. абонати, като по-малко от половината от тях се намират в САЩ.

Въпреки че резултатите са впечатляващи за стрийминг услуга, в сравнение с по-стари метрики, те също така показват, че потребителите може би отделят по-малко време за гледане на съдържание в платформата спрямо предходните години

Макар че няма подобни данни от края на 2015 г., Netflix обяви, че нейните 74,7 млн. потребители по това време са гледали 42,5 млрд. часа съдържание през въпросната година. Това предполага около 570 часа годишно на акаунт през 2015 г.

А при 109 млн. потребители, гледали 1 млрд. часа съдържание седмично през 2017 г., средното време е достигнало 480 часа на акаунт, което предполага, че компанията се е разраснала, но нейните потребители може би не влизат в нея за толкова много часове.

Конкуренцията на стрийминг пазара очевидно е нараснала за този период, след като Hulu, HBO Go и Prime на Amazon инвестираха повече в оригинално съдържание и разшириха своите библиотеки.

Освен това по-голямата част от растежа на броя нови потребители на Netflix е дошъл от международни пазари през този период. Това се случи, след като в началото на 2016 г. компанията обяви, че започва експанзия в 130 нови страни.

В допълнение към тези данни Netflix обяви и по-забавни статистики за 2017 г., включително, че има акаунт, който е стриймвал „Карибски пирати: Проклятието на черната перла“ всеки ден в продължение на 365 дни. Друг потребител пък е гледал без прекъсване „Shameless”, докато е бил на Антарктика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още