IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney обмисля дали да отложи премиерата на „Мулан“

Кината в САЩ постепенно заработват отново, но процесът е бавен, а зрителите - притеснени

15:05 | 25.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Mulan Facebook page</em></p>

Снимка: Mulan Facebook page

Walt Disney обмисля отлагането на планираната за 24 юли премиера на „Мулан“, твърди източник, запознат с въпроса. Промяната би поставила под въпрос надеждите на Холивуд и киноиндустията за възстановяване, пише Wall Street Journal.

В момента „Мулан“ е първият филм на голямо студио, който трябва да излезе, след като кината бъдат отворени отново от юли. Disney обмисля отлагането, защото ситуацията в киното продължава да е непредвидима, а салоните ще отворят врати по-бавно от очакваното. Същевременно броят на заразените с коронавирус нараства, допълват източници, запознати с въпроса.

Изместването на „Мулан“ за по-късна дата вероятно ще принуди кината и другите студиа да преоценят дали сегашните премиери са подредени логично. От месеци киносалоните са затворени, за да се помогне за справяне с коронавирусната пандемия.

Очаква се директорите на Disney скоро да вземат решение за „Мулан“, допълват източниците. Игралната версия на анимацията от 1998 г. струва 200 млн. долара, а студиото ще се нуждае веднага от маркетингова кампания, за да запознае отново зрителите с филма, който първоначално трябваше да се появи през март.

AMC Entertainment Holding и други големи оператори на кина разчитат на „Мулан“ и „Tenet”, научно-фантастичен трилър, който ще се появи на 31 юли, да върнат обратно зрителите в салоните. Миналата седмица AMC заяви, че очаква повечето от кината ѝ да заработят от 24 юли, навреме за „Мулан“. Въпреки че някои кина в САЩ вече седмици отварят бавно врати в цялата страна, всеки щат има собствени ограничения, а самите кина не разполагат с големи продукции, които обичайно са двигател на продажбите на билети.

Решението кога да излезе „Мулан“ е пореден пример за това колко несигурни са решенията на бизнеса предвид икономическото отваряне, особено когато става дума за събиране на повече хора на едно място.

Disney вече се сблъска с критики за решението си да отвори тематичните си паркове в САЩ от следващия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още