IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диванът - най-използваната мебел у дома

Винаги преглеждайте всеки един детайл, докато все още сте в магазина

12:45 | 20.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;<strong><a href="https://www.expedo.bg/">Expedo.bg</a></strong></em></p>

Илюстрация: Expedo.bg

Закупуването на диван е една от най-важните инвестиции, които вероятно някога ще направите за вашия собствен дом. Все пак това е приспособлението, на което се отпускате, забавлявате с приятели и семейство и понякога дори спите, така че няма смисъл да отлагате придобиването му за по-дълго.

Почти няма как да срещнете всекидневна, която да бъде лишена от услугите на този артикул. Що се отнася до пазаруването му, първото нещо, което трябва задължително да привлече вашето внимание, е неговият атрактивен дизайн. Не забравяйте да изберете този, който подхожда възможно най-много на останалите ви мебели.

В днешното пазарно разнообразие съществуват масово произвеждани мебели, които за жалост само изглеждат добре. Приличният им външен вид обаче не е достатъчен, тъй като след известен период от употреба те се провалят по доста ожесточен начин.

За да избегнете това, винаги преглеждайте всеки един детайл, докато все още сте в магазина. Ето затова днес ще ви представим няколко съвета относно характеристиките, които трябва да разглеждате. Останете с нас и продължавайте да четете.

Конструкцията е най-важна

Всяка една сграда се нуждае от надеждна основа, за да остане стабилна. На подобен принцип се базират и диваните, защото те се нуждаят от добре направена рамка, която да запази цялостната им форма и цялост.

Като цяло въпросната рамка представлява скелета на продукта, който поддържа всяка част устойчиво закрепена една към друга. Именно поради това нейната важност е толкова съществена. Все пак тя трябва да може да се противопоставя на ежедневната употреба, без да прави компромис с комфорта.

Голяма част от производителите използват метални или дървени композиции за съвременния дизайн на рамките. Логично всеки би избрал метала, поради неговата твърдост и упоритост, но реално традиционният избор се насочва в пряка полза за твърдата дървесина. Неслучайно тя служи още от дълбока древност.

По принцип металните рамки могат да бъдат здрави, но те също могат да бъдат склонни към окисляване със сезонните промени във влажността на помещението. При дървесината тези аномалии почти не съществуват, така че със сигурност ви уверяваме, че това е най-надеждният избор, към който можете да се насочите.

Фокусирайте материята

Независимо дали сте се спрели на пъстър нюанс, интригуваща шарка, или неутрален цвят, изборът ви на тапицерия ще окаже огромно въздействие върху заобикалящата среда. Ето затова е важно да действате внимателно и винаги да се опитвате да впишете дивана в цветовата ви схема.

Ако случайно ще поставяте приспособлението в близост до прозореца, имайте в предвид, че естествените материали могат да избледнеят при силна слънчева светлина. В случай, че нямате друго налично място, обмислете варианта за закупуване на плътни пердета.

Друг фактор, който също не е за пренебрегване, е, ако имате домашен любимец. В този случай е препоръчително да изберете плат, който може да се почиства лесно и удобно. Освен това си заслужава да инвестирате и в качествени покрития, които се свалят и директно почистват в пералнята.

Бъдете прецизни с измерванията

Честно казано, няма нищо по-катастрофално от закупуването на мебел, която всъщност дори не се вписва в конкретната стая. Извадете ролетката заедно с другите измервателни инструменти и се уверете, че сте сигурни в максималните размери на вашето пространство. След това извършете същия процес и в магазина.

Специалистите съветват първо да отбележите ширината и след това дълбочината. Обърнете внимание на дълбочината само ако разполагате с по-малка стая. В случай, че имате рафтове над набелязаното място, измерете височината няколко пъти.

Заключение

Веднъж щом усвоите нашите насоки, можете да нападате близкия до вас магазин. При условие, че не разполагате с такъв в близост, е напълно възможно да откриете дивана мечта и през онлайн пространството.

Единствено нещо, което ще трябва да направите, е да посетите нашия онлайн каталог в магазина ни – Expedo.bg. Предлаганите от нас продукти са изключително стилни, надеждни и непоколебими. Цените, на които ще ги откриете, са повече от достъпни, така че възползвайте се максимално.

Чувствайте се свободни да се свържете с нас по всяко време, ако изпитвате затруднение в избора си. Професионалният ни екип е винаги в готовност да подаде ръка на нашите любими клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още