IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко ще струват билетите за Евро 2020?

Ако ще пътувате до Рим, за да видите първия мач между Италия и Турция, трябва да се подготвите с минимум 75 евро за 3-та категория билети и до 225 евро за първа

08:44 | 27.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

След дългото чакане и несигурното бъдеще на Евро 2020 можем спокойно да заявим, че футболният турнир се завръща и при това с необичайна програма, която ще даде правилното лекарство за всеки истински запалянко - възможността да се насладим на истинската футболна емоция от 12 футболни точки на Европа. Ако сте изпуснали някои от най-важните подробности, препоръчваме да разгледате анализа на Efirbet за Евро 2020, като именно там има пълна информация както на всички възможности, така и на всички отбори, които тази година ще премерят сили. Логично е да се замислим, че след като имаме 12 дестинации в Европа, трябва да побързаме да закупим и билетите.

Вече няма връщане назад и след като Европа ще отвори всички граници, футболът може да се върне към добрата стара практика. Най-вероятно има достатъчно почитатели, които ще пожелаят да гледат футболното дерби на живо. В това няма нищо лошо, но нека разберем колко ще ни струва удоволствието и отсега казваме, че няма да се говори особено за икономика. Ако искате да влезете в историята и да бъдете част от първата футболна среща по повод 60-тата годишнина на УЕФА, което означава, че ще пътувате до Рим, за да видите първия мач между Италия и Турция, тогава трябва да се подготвите с минимум 75 евро за 3-та категория билети и до 225 евро за първа категория. Втора категория в Рим ще коства около 145 евро, като напомняме, че тук говорим единствено и само за цената на билета за посещение на футболното събитие, всички останали разходи са съвсем друга тема на разговор.

След това можем да бъдем спокойни, защото билетите в Баку, Будапеща и Букурещ са много по-разумни. Ако искате да сте в първа категория, близо до терена, тогава ще трябва да отделите сумата от 125 евро, местата с добра видимост ще ви костват сумата от 75 евро, докато цената за седалки, на които да споделите, че сте били част от Евро 2020 ще отнемат едва 30 евро. Ако обърнем внимание на факта, че освен Баку всички останали дестинации са доста по-добри, тогава спокойно можем да се насладим на футбол, а и Румъния е изключително близо, но само за феновете, които искат да гледат мачовете с Австрия, Северна Македония и Украйна. Ако искате да видите градове като Амстердам, Копенхаген, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим, Санкт Петербург и Севиля, тогава се пригответе за малко по-сериозни суми. Най-евтиният билет за стадиона по време на груповата фаза, при това за 3-та категория, ще бъде на цената от 50 евро.

По-хубавите места ще струват около 125 евро, като говорим за втора категория, а за най-добрите места може да заплатите сумата от 185 евро. Дотук добре, но имайки предвид, че някои от изброените дестинации отдавна чакат туристи, бъдете сигурни, че ще трябва да подготвите много повече. Четвърт финалите ще бъдат разпределени между четири локации и Баку остава една от най-желаните, макар и за пореден път да виждаме доста неприятната подробност, свързана с факта, че това не е най-достъпната точка. Ще открием, че билетите там не са променени, спрямо груповата фаза и се разделят така: 30, 75 и 125 евро. Ситуацията в Мюнхен, Рим и Санкт Петербург не е чак толкова розова, 75 евро е най-евтиният билет, вторият е на стойност от 145 евро и 225 евро за най-добрите седалки на стадиона.

Ако това ви се струва много, затегнете коланите, защото в Лондон ще трябва да отделите много повече. Най-евтиното място за полуфинал автоматично се оценява на сумата от 195 евро, следващата седалка е на стойност от 345 евро, а най-скъпите места ще изискат сумата от 595 евро. Препоръчваме директно да умножавате стойността по две, защото така или иначе имате хотели, транспортни разходи и още много други премеждия. Финалите е очаквано да бъдат рекордни и има причина за всичко това. На първо място ще открием, че най-евтиният билет е 295 евро, вторият е 595 евро, докато за най-добрите места ще ви трябват 945 евро. Категорични сме, че този формат не е особено достъпен, а и не е много приятно да видим, че някои от най-евтините билети са подготвени за доста по-скромни срещи. Но да не забравяме, че УЕФА се е постарала да раздвижи туризма. Още един голям проблем е, че организаторите трябва да разбера какъв капацитет ще бъде позволен на стадиона, следователно изчакваме още малко, за да имаме отговор.

Очаква се, че на някои места ще се предлагат билети за първите, които стигнат до стадиона, би трябвало да има и електронни билети, но както напомняме, нуждата от регулация и последни проверки ще изисква още малко време. Препоръчваме да следите и информацията от основните източници, като най-важното е да избирате надеждни медии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още