IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конкурс на БАКБ ще подкрепя екологични идеи на стартъп предприемачи

Банката ще осигури практическо обучение за създаване на бизнесплан

16:03 | 10.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Конкурс на БАКБ ще подкрепя екологични идеи на стартъп предприемачи с „БАКБ Предизвикателство“ – програма на конкурсен принцип за подкрепа на предприемачи в начален етап на развитие, с фокус върху “зелени” и устойчиви инициативи. Безвъзмездното финансиране, осигурено от БАКБ за награден фонд на най-добрите бизнес идеи, е 25 хил. лева, съобщиха от кредитната институция.

Програмата е създадена от Център „Ринкър“ към Фондация BCause.

„БАКБ Предизвикателство“  ще предоставя възможност на предприемачи в начален етап на развитие да получат подкрепа за  своята идея, да изработят жизнен бизнес модел и да създадат своя  първи бизнес план.

Участниците ще разработят своите бизнес проекти и ще ги представят публично в края на месец април. 

Оценяването на бизнес плановете ще бъде поверено на авторитетно жури. Селектираните бизнес идеи ще бъдат представени на широката публика, чрез националните медии.

Най-добрият бизнес план ще получи целева награда в размер на 20 хил. лева. Ще бъдат връчени още две поощрителни награди по 3 хиляди и 2 хиляди лева.

Програмата на „БАКБ Предизвикателство“ е предназначена за предприемачи с бизнес идея, насочена към положително въздействие върху хората и общностите - със социален или екологичен ефект. Търсят се стопански инициативи,  изградени върху концепцията за природосъобразно и устойчиво развитие.

Търсените бизнес инициативи могат да се развиват в едно или няколко от следните направления: устойчива градска среда; „зелени" продукти, процеси, технологии; платформи, подкрепящи устойчиви продукти и производителите им; ефективно използване на суровини/материали и рециклиране; образование и други услуги, свързани с устойчивост;  устойчиво земеделие;  туризъм, развиван по устойчив начин; иновации.

За участие могат да кандидатстват хора и екипи с добри идеи за бизнес, свързани с  темата на конкурса, както и микро, малки и средни предприятия с по-малко от три приключили финансови години.

Кандидатстването става само с кратко описание на бизнес идея и попълване на онлайн формуляр. Авторите на избраните идеи ще бъдат поканени на събеседване. За участие в програмата ще бъдат одобрени до 30 участника.
Срокът за кандидатстване за участие в конкурса е 20 ноември 2017.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още