IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch постави под наблюдение рейтинга на ПИБ

Агенцията ще изяснява каква е вероятността властите да помогнат финансово на банката при необходимост

18:48 | 22.12.11 г. 23
Fitch постави под наблюдение рейтинга на ПИБ

Fitch Ratings постави в негативния си списък за наблюдение дългосрочния кредитен рейтинг на Първа инвестиционна банка (ПИБ) ВВ- и потвърди краткосрочния рейтинг на финансовата институция на ниво В.

Агенцията посочва, че рейтингът на банката може да бъде понижен в зависимост от резултатите от оценката на вероятността властите в България да подкрепят финансово банката при необходимост.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
От Fitch посочват, че българската държава има средствата да окаже помощ на ПИБ при нужда, като се имат предвид ниския дълг на правителството, наличните фискални резерви и относително малкия размер на баланса на банката (общата сума на активите е около 7% от БВП на страната).

Готовността за подкрепа от държавата обаче не е сигурна според агенцията, тъй като банката не е държавна, както и заради потенциални слабости в корпоративното й управление. Fitch ще проведе допълнителни дискусии с българските власти, за да изясни подкрепата им за банковата система при нужда, допълва агенцията.

От там посочват още, че има опасност ПИБ да кредитира свързани лица. Тази опасност според Fitch се поражда от непълната информация за акционерната структура, интересите на мажоритарните собственици в други сектори, които изискват големи капитали (особено туризма), слабостите в корпоративното управление и някои доста рискови кредитни експозиции.

Още по темата:

ПИБ с 9% ръст на нетния лихвен доход за тримесечието, КТБ, ЦКБ и БАКБ със спад 
Акционерите на ПИБ ще гласуват за издаване на облигации в размер до 2 млрд. лв. 
Fitch потвърди рейтингите на Първа инвестиционна банка
 

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 3 rate down comment 17
Патилан
преди 12 години
Костов на Съд!!! Участвал в Ран-Ът!!!ПЛАНЪТ РАН-ЪТ - ПРОГРАМАТА ЗА РАЗОРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ"В приложението към плана Ран-Ът от 117 страници става дума за това, че българската икономика е предназначена да изхранва 5 милиона души. Още тогава, началото на 90-те години, се прогнозира появата на цигари ментета, алкохол менте, хора, които ще ровят кофите за ***........От 1990 г. та до днес, жертвите на плана Ран-Ът се изчисляват на малко повече от един милион души. Тези хора или са измрели, или са се изселили от държавата български граждани.Резултатите се наричат винетки, здравни осигуровки, въвеждането на различни и нови видове данъци и такси, непрекъснатото покачване на цените на най-важните консумативи - ток, вода, и отопление."Жан Виденов беше свален, защото се противопостави по своему на изискванията на престъпната двойка Международен валутен фонд-Световна банка. Много аржентинци смятат, че МВФ е самият дявол и определено има защо. Жан Виденов беше свален още, защото се опита да се пребори с олигарсите от Газпром и да защити интересите български. Виденов е пример за достоен българин!!! Едно от най-характерните явления около от проекта "Ран и Ът" е, че той е реализиран изцяло от Иван Костов, а в някои случаи дори е преизпълнен. 100% приватизация на държавната индустрия (всичките 2200 предприятия! 100 % приватизация на търговията (всичките 13 000 обекта в 2-годишен срок, по график, включващ 2000 обекта на тримесечие! Последователно бяха ликвидирани селското стопанство, промишлеността, транспорта (речен, морски и въздушен), военно-промишления комплекс, телекомуникациите и атомната ни енергетика. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението - децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. През последните 22 години САЩ възпроизведе собствената си мафиотска държава в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 16
Патилан
преди 12 години
иван костов СЪСИПА БЪЛГАРСКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ, И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, БАНКОВИЯ СЕКТОР И ВСИЧКО!!!! Как работи системата:ПРОДАВАМ ТИ ЗАВОД ЗА 1 МИЛИАРД СРЕЩУ 1 ЛЕВ, НО ЩЕ МИ ПРЕВЕДЕШ ПО СМЕТКА 20 МИЛИОНА, ПЪК ПРОДАЙ ГО НА СКРАБ после ако искаш.Костов може да бъде признат за реформатор само при условие че на криминалните престъпления им се вика реформи!!!Тоя черен, подъл демон е предизвикал толкова страдание и омраза в бедния ни народец, че ако омразата можеше да убива, отдавна да се е разпаднал не на атоми, а на протони!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 3 rate down comment 16
Патилан
преди 12 години
Историята помни всичко: Костов, наследникът на Луканов, е архитектът на посткомунистическото разграбване на България. Другарят Костов няма стигане, дори далаверите на царя бледнеят пред неговия зъл гений. Той продаде на един другар целия Кремиковци за 1 лев. Правете сметка какво влачене падна. Няколко години го източваха, докато съвсем го баталясат. Всъщност, благодарение на Костов, цифром и словом 1 лев е крайната цена, която България взе от Кремиковци. Продаде се МК Пирдоп-произвеждащо злато, платина, сребро, мед-с почивните станции на море и планина, сграден фонд за 55млн. Ами "Нефтохим", БГА Балкан, КРЕМИКОВЦИ-продадено за 1/един/ лев и после получило 183 млн. лв от фонд "Структурна реформа" за покриване на стари дългове. Днес Бойко Борисов довършва делото на Иван Костов. Останаха само болниците, БДЖ, и един последен обир на Банките да направят за капак, да оберат последните спестяваният на оскотелият български народ. Затова Цветелина Борисова сега излиза и казва, спокойно, спестяванията на българите в банките са гарантирани. Но, не казват че еврото е пред разпад. Лева е вързан с еврото а то скоро ще е вързано с въздуха! Еврото няма да изчезне отведнъж а ще се обезцени може би на 90%, така, както левът през 96-та година спрямо долара от 100 лева стана 3000 ?! Не се казват тези неща. А точно те са важни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 1 rate down comment 16
Патилан
преди 12 години
Във видео гледайте ИВАН КОСТОВ унищожителя, най-големият крадец на прехода, как е действал, ще видите разобличаването на един от основните играчи, които подривно разсипват България! Ще разберете кои са марионетките на Нищожеството Иван Костов, методите и постигнатите резултати за да сме на това дередже.На тези, които не са много навътре в тематиката им гарантирам, че ще останат потресени, а може би и не само те."Приятно" гледане! Филм "СОРОСИАДА" http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=925 Планът за съсипването на България - в пълен ход! "Всички прекрасно знаем кой е Сорос и колко пагубна е дейността му за цялата планета Земя...". но добре е да научите и за Иван Костов и кой е Бойко Борисов!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 9 rate down comment 1
Liquid Stranger
преди 12 години
Патилане, викаш Костов бил виновен, че направи деноминация, а не Виденов, дето ни докара хиперинфлация и ограби спестяванията на българските граждани... Интересна логика имаш... и доста селективна при това ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 3 rate down comment 15
Патилан
преди 12 години
Извинявай mick, този коментар се отнасяше за diado mrass, който се опитва да ни учи на банкиране !!! И така diado mrass....Ти си ми ясен! По ринцип не отговарям на агресивни зомбита: Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина....но за тебе ще направя изключение!Когато говорим за пари. Днешните пари са само една фикция, въздух под налягане, балон пред спукване, надут от лихвата. Лихвата е кражба, защото тя не е доход за извършена полезна работа, а възнаграждение за лентяйство. Лихвите не само са нетрудов доход, но преди всичко това са липсващите пари за заплати на работниците, за подобри условия на труд и т.н. Има разлика между истинските пари, основани на реалните стоки и днешната система, основана на лихвата. Не може да оприличава едната система, тази на истинските пари, изразена в реални стоки, с тази на лъжливите пари, които се намират в празните кратуни на банкерите и елита. Нека да ви подскажа една тънкост при разгадаването на човешките характери: човекът който ви предлага пари с лихва, преди да сте ги изработили, той иска да ви пороби, да ви накара да работите за него докато сте жив, да прехвърли необходимостта сам да се труди върху вас; човекът който отказва да вземе пари преди да е свършил работата си, познава себе си и своите способности и цени собствената си и вашата свобода. Бягайте през глава от всеки, който ви каже, че днес можете да похарчите това, което ще изработите утре. Подобно на хлопката на прокажения това изречение ви известява за приближаването на мародер. С едната си ръка той ви предлага пари, в ума си тайно злорадства, че купува вашето бъдеще, а в другата ръка, скрита зад гърба му, стиска пистолета, чието дуло е готов да насочи към вас, когато един ден благодарение на законите които е приел и парите които ви е дал, вие станете негова частна собственост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 3
dean.jordanov
преди 12 години
saglasen sam s Patilan, ne vsichki sa ikonomisti i vijdat che zad okeana se naduva balon koito shte se spuka. polovinata ot horata tuka sigurno sashto ne sa go vidiali.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 17
Патилан
преди 12 години
"90% от хората взели кредити в България.. не са и мислили, че наистина ще ги връщат.......После банките им виновни."Не, че не са мислили приятелю, просто са били зарибени!!! Оттук е лесно и да ти преценя морала на човек: Щом казваш, че Изманика(банката) е невинен, а измаменият и заробен (кредитполучател)........виновен?Дръжте крадеца а.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 17
Патилан
преди 12 години
Световният финансов апокалипсис не се е разминал, САЩ ще продължават да си печатят инфлационните долари на конвейр и ще заливат света с тях. Доларът постоянно спада от години като стойност, а цената на златото стремглаво се качва, далеч остана за нас в историята преклонението пред иконата на зеления гущер. Всичките банкерски упражнения с цел грабеж и трупане на лесни печалби неминуемо ще доведе един ден до рухване на платежно-търговската система. Всички тия измислени и безстойностни финикийски знаци като банкноти, ценни книжа, да не говорим за виртуалните пари, ще отпаднат. Въпрос на време, а също и на темпове, с които се изчерпва доверието в парите. Всяко изкуствено нещо се проваля и отпада един ден поради естествени причини, достига до несъстоятелност. Огромната измама, започната преди стотина години с книжните пари и ценни книжа от хитроумни банкери е на път да се провали с гръм и трясък.Затова трескаво изкупуват злато и сребро, искат да оберат и последната дрънкулка от гражданите. Единствено не могат да измамят ***, които имат стара традиция да си държат всичко отделено за черни дни в злато. Така е било и при българите някога, някои по-умни пак се насочват натам и няма да сбъркат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 16
Патилан
преди 12 години
Пари ли са изобщо парите в евро-американския свят днес? Европейската банка и Федералния резерв раздадоха на банките милиарди и то невъзвръщаеми, за да удържат срива на банковата система, но тя продължава да се срива. Действителни пари ли си прехвърлят банките? От десетилетия американския Федерален резерв (който е частна еврейска банка, а не държавна институция) печата долари в огромни количества без покритие. Курсът на долара се поддържа изкуствено от десетилетия с неикономически (с чисто политически) средства. Допреди 2-3 години реалното покритие (стойност) на 1 долар беше ... 4 цента, според независими анализи. Днес покритието му е още по-малко. Към този обезценен долар е обвързана цялата финансова система на евро-американския свят. Днес парите в тази евро-американска система дори нямат материален носител - вече не са и книжни банкноти. Днес те са виртуални цифри в електронната система на банките. Дали по този начин Европейската банка и Федералния резерв не могат да раздадат на банките не 100 млрд. евро и 24 млрд. долара, а и ... 10 пъти повече? На една сватба един *** обещал на младоженците каруца с кон, каквато изобщо нямал... Реални пари ли се разиграват между банките? Всеки да си отговори сам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още