IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроинс трябва да отстрани непълноти преди отписването му от борсата

Регулаторът е дал едномесечен срок на компанията да коригира документите за отписване от регистъра на КФН

15:27 | 18.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

"Евроинс" трябва да отстрани непълноти, преди да бъде отписано от регистъра на публични дружества, воден от Комисията за финансов надзор (КФН).

Регулаторът е дал едномесечен срок на компанията да коригира документите относно искането за отписване като публично дружество от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Търговият предложител „Евроинс Иншурънс груп“ придоби 796 152 броя акции, или приблизително 4,83% от правата на глас в общото събрание. Към датата на регистрация на търговото предложение в КФН "Евроинс Иншурънс груп" притежава пряко 14 834 631 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, представляващи 90,07% от гласовете в Общото събрание на "Евроинс".

Намеренията на търговия предложител както за текущата, така и за следващите години, са да продължи основната дейност, финансовата стратегия и стратегията за развитие на "Евроинс". Предвижда се бъдещото развитие на дружеството да бъде пряко свързано с влиянието на макроикономическите фактори върху бъдещата дейност и рентабилност.

От решенията на КФН става ясно още, че се допускат още петима кандидати до изпити за придобиване на право за извършване на дейност като брокер и още четирима като инвестиционен консултант, които ще се проведат съответно на 25 и 26 ноември 2017 г.

Регулаторът също така изпрати писмо до „Супер Боровец пропърти фонд“ АДСИЦ, гр. Варна, за отстраняване в едномесечен срок на непълноти и несъответствия, както и за представяне на допълнителна информация и документи, относно допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството. Емисията е в размер на 10 млн. евро, като цената на една облигация е 1000 евро.

От решенията се вижда също, че Комисията прекратява производство по заявление на „Кей Джей Кей Фънд II“ относно увеличаване на непряко квалифицирано участие на „Кей Джей Кей Фънд II“ в капитала на застрахователни дружества от групата на „Евроинс Иншурънс груп“ АД - „ЗД Евроинс“ АД, „ЗД Евроинс Живот“ ЕАД и „ЗД ЕИГ Ре“ ЕАД.

Според последното решение от провелото се вчера заседание  КФН открива производство за прилагане на принудителна административна мярка спрямо ЗК „Юроамерикан“ АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още