IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гроздан Караджов става обвиняем по източването на Telenor

Бившият депутат от Реформаторския блок улеснил главния изпълнителен директор на "Космо България Мобайл" да присвои над 5,5 млн. лева, твърдят от обвинението

18:03 | 09.05.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов стана обвиняем за длъжностно присвояване по разследване за източването на Telenor. 

Държавното обвинение е събрало доказателства, че в периода 2011 г. - 2012 г. Гроздан Караджов, като собственик и управител на търговско дружество, е сключил три договора с „Космо България Мобайл” ЕАД на обща стойност над 5,545 млн. лева, но по тях тях не е имало изпъление.

Разследването по случая е  започнало по сигнал на "Теленор" от 27 април миналата година, за който съобщи и норвежкият икономически вестник Dagens næringsliv.

В съобщението на прокуратурата се уточнява, че през май 2013 г. "Теленор" е придобило всички акции на мобилния оператор "Космо България Мобайл" и че след извършен одит е установено, че 21 компании са издали фактури към "Глобул" за предполагаеми фиктивно извършени доставки на стоки и услуги на обща стойност 48 млн. лева.

В прокурорското обвинение се твърди, че Гроздан Караджов е сключил тези договори, като умишлено е улеснил главния изпълнителен директор на "Космо България Мобайл" ЕАД да присвои над 5,545 млн. лева. 

Днес бившият депутат от Реформаторския блок в 43-то Народно събрание е привикан в следствието и е обвинен за длъжностно присвояване.

Гроздан Караджов е с мярка за неотклонение "Подписка".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
QUANTUM
преди 6 години
Е как прокуратурата да не страна като става дума за криминално деяние, източване на фирма. Като четох какви фактури са пускани ми се струва, че вариантите са 2> Едно. Предвид, че надали изобщо Караджов разбира от тези неща с които е работил, най-вероятно е да е съдействал да се дръпнат парите и той да е взел процент. 2. Фактурите да са фалшиви и да са ползвани имената на случайни фирми - макар, че ме съмнява да има случайност. Ще трябва да се види къде са отишли парите. Едва ли ще се случи нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още