IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубайската компания в ликвидация Abraaj все още не успява да намери спасение

Abu Dhabi Financial Group е сред дузината кандидати за закупувнаето на голяма част от активите на компанията

13:29 | 15.09.18 г. 1
<p>
	<em>Собственикът на Abu Dhabi Group шейх Нахайян, Снимка: Ройтерс</em></p>

Собственикът на Abu Dhabi Group шейх Нахайян, Снимка: Ройтерс

Abu Dhabi Financial Group (ADFG) представи ревизирана оферта за придобиване на правата за управление на фондовете в Близкия изток на дубайската обединена компания за частни капиталови инвестиции Abraaj, съобщава CNBC.

Инвестиционната компания, ситуирана в Абу Даби, е сред дузината кандидати за закупуването на голяма част от частния фондов капитал на Abraaj.

Abu Dhabi Financial Group посочва, че е малко вероятно офертата да се осъществи поради сложността на ситуацията и търси начини да се справи с това. 

Abraaj започна временна ликвидация, след като нейният основател беше уличен в злоупотреба със средствата на инвеститорите по-рано през годината.

Новото предложение на ADFG кредит в размер на 10 млн. долара за финансиране на операциите на фондовете от Близкия изток.

10-те милиона долара са допълнение към други 10 млн. долара, предоставени за управленските пасиви на фонда.

„Такъв специален бюджет е от решаващо значение не само за заличаване на вредите, нанесени от предишното управление, но и за да се осигури възстановяването на средствата на инвеститорите в тези фондове“, заяви компанията.

„Това означава че имаме изискване за нулев капитал от всички 200 уникални инвеститори от фондовете, което ще премахне едно от главните препятствия пред защитата на активите“, добавиха от Abu Dhabi Financial Group.

Abraaj притежава 10 фонда от Близкия изток, в които са включени 200 инвеститори от различни краища на света.

Компанията започна временна ликвидация на Каймановите острови през юли след месеци на вълнения, свързани с инвеститорите и използването на техните пари от тогавашната управа на Abraaj.

Дубайската компания се намира по средата на процес на преструктуриране под съдебен надзор и търси начини да продаде част от активите си, за да изплати натрупания в размер на 1 млрд. долара дълг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
radina656
преди 5 години
Благодарение на Алтернатива Файненшъл имам много добра възвръщаемост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още