IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японски компании инвестират 2,6 млрд. долара в офшорна вятърна централа

Triton Knoll е проектирана с с инсталиран електрогенериращ капацитет от 860 MW и ще снабдява с електричество около 800 хил. домакинства от Обединеното кралство

21:16 | 13.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германската енергийна компания Innogy, дъщерно дружество на RWE AG (Rhenish-Westphalian Power Plant) ще продаде 41-процентен дял от своя проект за изграждане на вятърна централа във Великобритания на японските компании J-Power и Kansai Electric Power, съобщава CNBC.

Според условията на сделката J-Power ще придобие 25-процентен дял за 2,6 млрд. долара от офшорната вятърна централа Triton Knoll, докато Kansai Electric Power ще купи 16% от акциите на проекта, който ще задържи 59% от собствения си капитал. 

Triton Knoll се намира на 32 км източно от Линкълнишър. Проектирана е с инсталиран електрогенериращ капацитет от 860 MW. Когато е напълно функционираща, централата ще може да доставя енергия до 800 хил. домакинства за една година.

Изграждането на офшорното съоръжение се очаква да започне в края на 2019 г., като се планира съоръжението да заработи през 2021 г.

„Тъй като продължаваме да развиваме нашето офшорно портфолио по целия свят, стратегическите партньорства са ключова цел в нашата стратегия“, заяви Ханс Бунтинг, главен оперативен директор по възобновяемите енергийни източници в Innogy.

“В лицето на J-Power и Kansai Electric Power сме намерили опитни и надеждни партньори. Радваме се, че можем да работим съвместно с тях, за да реализираме изграждането на вятърната централа Triton Knoll”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още