IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След призив на правителството: Sharp ще произвежда предпазни маски в Япония

Производствената дейност ще стартира от средата на март с дневен капацитет от 150 хил. маски

15:52 | 28.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс архив</em></p>

Снимка: Ройтерс архив

Производителят на електроника Sharp ще стартира от март производството на предпазни маски за лице в Япония като отговор на призива на правителството за превенция срещу разпространението на коронавируса. По този начин Sharp ще се превърне в първия местен производител, който ще смени индустриалните линии на фона на опасенията от епидемията, съобщава Nikkei Asia Review. 

Производството трябва да започне в средата на март, с дневен капацитет от 150 000 маски. Sharp очаква маските ѝ да достигнат до аптеките и магазините до края на месеца.

В момента има недостиг на маски, тъй като коронавирусната инфекция продължава да се разпространява и потребителите бързат да се защитят. Китай доставя 70% от маските, продавани в Япония, но тези доставки секват поради тежкото положение със заразата на китайска територия.

Sharp планира да използва чисти помещения в своята фабрика в префектура Мие, първоначално предназначена за изработка на дисплеи от течен кристал. Компанията ще започне с три производствени линии, но планира да разшири дейността си до 10 линии за 500 000 маски на ден.

Премиерът на островната държава Шиндзо Абе призова бизнеса да увеличи темпа на производство, като правителството му отделя 10,3 млрд. йени (94 млн. долара) от резервните фондове на страната за борба с вируса. Главният секретар на кабинета Йошихиде Суга, обеща да увеличи капацитета на вътрешното производство до 600 милиона маски на месец до март.

Очаква се Sharp да получи субсидия от 30 млн. йени за своите усилия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още