Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Фонд на фондовете получава допълнително близо 22 млн. лева в капитала си

Парите ще се използват за финансов инженеринг за индивидуални предприятия

Фонд на фондовете получава допълнително близо 22 млн. лева в капитала си

Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News

Министрите решиха държавата да увеличи акционерното си участие в капитала на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД (Фонд на фондовете), съобщи правителственият пресцентър. Паричната вноска е над 21,881 млн. лева и е за сметка на бюджета на Министерството на финансите.

Още по темата

Ресурсът е възстановен от операция за финансов инженеринг по „Програмата за развитие на селските райони" (ПРСР) 2007-2013 г., постъпил по сметката за средства от Европейския съюз на Националния фонд в Министерството на финансите.

Правителството постановява министърът на финансите да извърши съответните промени по бюджета на финансовото ведомство и по централния бюджет за 2021 г.

Средствата от увеличението на капитала ще се използват за изпълнение на финансови инструменти за финансиране на индивидуални предприятия.

Капитализирането ще осигури ресурс за Фонда на фондовете при предоставяне на подкрепа на крайни получатели пряко или чрез финансови посредници в допълнение към средствата от програмите, съфинансирани от Европейския инвестиционен фонд (ЕСИФ), възложени за управление на Фонда.

Това от своя страна ще позволи на Фонда на фондовете да участва в национални и европейски стратегически инициативи с цел засилване на ефекта от прилагане на финансовите инструменти посредством комбиниране и допълване.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Помощта за оборотен капитал ще започне да се изплаща от следващата седмица