IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обещаваме да направим още повече

През 2019 г. KBC беше една от първите финансови институции в Европа, която се присъедини към Колективния ангажимент за действия в областта на климата

08:59 | 24.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: KBC</em></p>

Снимка: KBC

В KBC Груп съзнаваме, че въздействието на глобалното затопляне е едно от най-големите предизвикателства, пред които светът е изправен, и което ще има значително и трайно въздействие върху икономическия растеж и просперитет.

Като водеща банково-застрахователна група в България вярваме, че имаме отговорност да помогнем за напредъка по процеса на преход към по-устойчиво общество и икономика с ниски въглеродни емисии, като работим заедно с всички заинтересовани страни.

През 2019 г. KBC беше една от първите финансови институции в Европа, която се присъедини към Колективния ангажимент за действия в областта на климата под егидата на Програмата на ООН за околната среда с цел постигане на неутрални по отношение на климата икономика и общество до 2050 г.

Ние в ОББ и ДЗИ вече сме намалили въглеродния си отпечатък с -56% от 2015 г. насам. На път сме да постигнем -75% до 2025 г. и -100% до 2050 г. Непрекъснато подобряваме рециклирането на отпадъците си и оптимизираме потреблението на електроенергия, отопление, хартия и вода. Разработваме устойчиви финансови и инвестиционни решения за нашите клиенти и се стремим активно да ги подкрепяме в техния собствен преход към климатична устойчивост.


Питър Рубен

„С всяка следваща година вдигаме летвата по отношение на нашите амбиции, свързани с климата. В KBC виждаме прехода към нисковъглеродно общество като основен елемент от нашата бизнес стратегия. Вярваме, че носим отговорност. Радикално адаптираме начина, по който работим като група. Осъзнаваме също така, че трябва да въвлечем и нашите клиенти и други заинтересовани страни в процеса, за да помогнем за превръщането на този преход в успешно начинание за България и нейните граждани. Освен това съм много горд, че докладът за устойчивост на KBC за 2020 г. спечели “International Climate Reporting Award 2021”“, казва Питър Рубен, кънтри мениджър на КВС Груп в България, главен изпълнителен директор на ОББ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още