IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Германия привлича малките и средни британски фирми?

Най-често напускащият бизнес е в сферите на телекомуникациите, потребителските продукти и машиностроенето, твърди Ахим Хартих от Germany Trade & Invest

18:02 | 16.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Великобритания е изправена пред огромния риск да изгуби голяма част от малките и средни компании в икономиката си благодарение на Brexit. Германия се очертава като водеща дестинация за дейността на въпросните компании, а причините за това обяснява Ахим Хартих от Germany Trade & Invest (Агенция за икономическо развитие на Федерална Република Германия) в интервю за предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Основната причина за пренасянето на британските компании към Германия е Brexit. 45% от тези компании пряко обвиняват напускането на ЕС за своето решение“.

"Германия продължава да е най-привлекателният пазар на територията на Европа, тъй като се наблюдават отлични условия за развитие на B2C и B2B. Все пак говорим за държава с 82 млн. души население", отбелязва Хартих.

„Повечето напускащи компании са малки, но има и доста големи такива, които се ориентират към германския пазар“.

Най-често напускащият бизнес е в сферите на телекомуникациите, потребителските продукти и машиностроенето, казва още Ахим Хартих.

Всички причини за бизнес миграцията от Великобритания към Германия вижте във видеоматериала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още