IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Витоша ски" не иска да ремонтира, а да изгради Княжевския лифт

Дружеството ще обжалва заповедта за ремонт на старата кабинковата въжена линия до „Копитото“

16:33 | 26.04.22 г. 4
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Кабинковата въжена линия „Княжево – Копитото“ не може да бъде ремонтирана, за да заработи. Тя трябва да бъде изградена отново с нови лифтови станции, нови фундаменти и нови стълбове. Това заяви в официална позиция до медиите „Витоша ски“ АД, базирайки се на извършена експертна оценка.

Не можем да върнем към живот морално остарели и амортизирани съоръжения, защото първо, те няма да бъдат безопасни за хората, и второ, никой не иска да ползва архаична техника, категорични са от „Витоша ски“.

От дружеството напомнят, че имат готовност да започнат веднага подмяната на остарелите съоръжения, стига да имат законова възможност за това. От „Витоша ски“ посочват, че според сега действащия Закон за горите обаче това е невъзможно.

Призоваваме кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет ясно и точно да формулираме законовите пречки и съвместно да апелираме към законодателната власт за спешни промени, за да можем да имаме лесен, модерен и безопасен транспортен достъп до най-обичаната от столичани планина Витоша.

Тезата, че ние можем, но не искаме да извършим подмяната на съоръженията, е несъстоятелна, коментират от дружеството.

От писмото до медиите става ясно, че Столичната община е издала заповед за ремонт на лифта. От „Витоша ски“ обаче ще я обжалват в съда, като твърдят, че тя е незаконна.

Надяваме се здравият разум да надделее и всички да се обединим за решаване на проблемите, а не да прехвърляме проблема от една институция на друга, защото това не е в интерес на хората, настояват от фирмата.
   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
zepter
преди 1 година
Масово коментиращите май не са се качвали на Витоша. Трябва да е луд този, който ще кърпи развалините горе. После той е на пангара, разберете, че са толкова стари съораженията, че квото и да им смениш си остават опасни антики!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
melon
преди 1 година
Лифтовете преди си бяха към общината, ама нали...Редно е княжевския да се поеме пак от общината, че и всички съоръжения и писти на Витоша.Защото тази приватизация на национално богатство не води до добро, поне за нацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Един Българин
преди 1 година
Княжевският лифт може формално да е изключение, но най-накрая общината е добре да застане на страната на хората и да разкара този ци**нин от Витоша. А дано ама на дали. Все пак фандъчица е слугиня на тулупа, а последният взе пари от подпалвача на Витоша за да му я даде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Един Българин
преди 1 година
Хаха искате да смените съоръженията на кого ги разправяте тия? Старо било Лалето и за това сте го спряли, стар бил симеоновския лифт...че в Австрия има съоръжения на ДВОЙНО ПОВЕЧЕ години, но се поддържат и работят безопасно и прекрасно. С удоволствие се возим там , където имат желание за развитие на планините и спорта, но при Цеко не е така. Той си гледа Банско и трябва да бъде осъден да плати 10 пъти оборта на Банско от 2007ма насам (когато тулупа му подари Витоша) за да му дойде акъла. Пари има и без това не се отчитат парите под масата от хотелите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още