Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

СУ обяви допълнителен прием за 800 субсидирани от държавата места

Има и допълнителен прием за 480 места за обучение срещу заплащане

СУ обяви допълнителен прием за 800 субсидирани от държавата места

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив

Софийския университет "Св. Климент Охридски" обявява допълнителен прием за 800 места, субсидирани от държавата за различни специалности, предава БТА. Има и допълнителен прием за 480 места за обучение срещу заплащане в специалности в СУ, като пълният списък с всички свободни места и специалности е публикуван в сайта на висшето училище.

За всички незаети места в редовна и в задочна форма, субсидирани от държавата, и за незаетите места за обучение срещу заплащане Софийският университет обявява допълнителен прием при определен график. От 9 до 13 септември е срокът за подаване на документи за участие в допълнителния прием. На 14 септември ще са допълнителните изпити по физика и по теология. Класирането ще бъде обявено на 17 септември, а записването на новоприетите студенти ще бъде на 18, 19 и 20 септември.

Общо 4578 новоприети студенти са се записали след приключване на трите класирания в кандидат-студентската кампания за учебната 2019/2020 година на Софийския университет "Св. Климент Охридски". 23 от тях са лауреати от национални и международни състезания и олимпиади.

7148 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Изцяло запълнени са местата, субсидирани от държавата, за специалностите в СУ - "Психология", "Английска филология", "Китаистика", "Японистика", "Южна, Източна и Югоизточна Азия", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Информационни системи", "Туризъм", "Право" - редовна форма, "Международни отношения", "Комуникационен мениджмънт", "Музикални медийни технологии и тонрежисура", "Графичен дизайн", "Физическо възпитание и спорт", "Икономика и финанси", "Стопанско управление", "Счетоводство, финанси и дигитални приложения" - на английски език, "Журналистика", "Връзки с обществеността", "Книгоиздаване".

 

По статията работи: Евгения Маринова
Още по темата: Други обучение

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Фондация "Атанас Буров" обяви конкурс за стипендии за изпит за първо ниво на CFA