IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Джонсън: Ако стана премиер, напускаме ЕС на 31 октомври със или без сделка

Това е първата му изява в надпреварата за премиерското място, за което той е фаворит

14:35 | 03.06.19 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Фаворитът за следващ британски премиер Борис Джонсън обеща да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без споразумение за Brexit, предаде БТА.

В петък британският премиер Тереза Мей ще подаде оставка окончателно, след като не успя да накара депутатите да приемат споразумението ѝ за напускането на блока, оставяйки след себе си една разделена страна и парламент без консенсус за бъдещето на петата по големина световна икономика.

Джонсън беше външен министър, но подаде оставка в знак на протест срещу подхода на Мей за Brexit. Според букмейкърите той е фаворит в надпреварата за следващ премиер, в която до момента участие са заявили 13 души.

„Ако стана премиер, излизаме на 31 октомври със или без сделка", казва Джонсън на минувач в публикувано от екипа му видео в Twitter.

Видеото съдържа клипове от разговори на Джонсън с гласоподаватели и негов монолог пред камера. Това е първата му изява в надпреварата за премиерското място. Определянето на победителя може да отнеме два месеца.

„Намалете някои данъци и ще имате повече пари", казва Джонсън на друг гражданин. Той също така призовава за повече инвестиции в инфраструктурата, образованието и здравеопазването.

„Сега е времето да обединим обществото ни и страната ни. Да изградим инфраструктурата, да инвестираме в образованието, да подобрим околната си среда и да подкрепим прекрасната ни здравна служба. Да подобрим благосъстоянието на всеки в нашата страна и, разбира се, да подкрепяме фирмите и създателите на благата, които правят възможни тези инвестиции", казва Джонсън, цитиран от БТА.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 2
red6
преди 4 години
Точно както Мей обеща и направи. А, опааа... :D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 3
ratten
преди 4 години
няма да ти щракам минус.просто не ги харесвам тия пeдалки.плащат се, че поляци и други бели европейци ще им вземат работните места, които те самите не желаят ))).но бившите им колониални поданици ще се погрижат за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
Но вече няма какво да се плячкосва, освен бюджета на ЕС.Навсякъде са ръчичките на тяхната западна колония със столица Фашингтон.А промишлеността като цяло е в чужди ръце.За селко стопанство - още няма толкова пропаднали ингилизи, че да искат там да бачкат.От първа ръка знам какво бачкат ингилизите и какво не искат да бачкат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 2
ABBA
преди 4 години
Ингилизите са хитри. Смучеха суровини от колониите, а промишлеността - само на острова.А станаха империя с подлост!Плячкосаха търговските пътища, влачещи награбеното от колониите към Западна Европа.Как?Пътува си корабче под някакъв флаг, в последният момент вдига пиратският "Веселият Роджър" и на абордаж!И после краля/кралицата правят върлият пиратин: Сър !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 15
Стоян Петров
преди 4 години
Иронията ти е неуместна. Голяма сила бяха защото първи въведоха машинната и обработка. И ако им се наложи да назначават пастири, познай откъде ще ги вземат? Позна. Сега ми щракни минус.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 1
ratten
преди 4 години
успех, моето момче. стискам ти палци!голяма сила бяхте в производството на вълна. скоро пак ще ви стане топ отрасъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още