Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Deutsche Bank: Пандемията ще стимулира консолидацията на банковия сектор в Европа

Рецесията ще ускори процеса на сливане и придобиване на европейските банки, смята Клаудио де Санктис, ръководител финансово планиране в кредитора

Deutsche Bank: Пандемията ще стимулира консолидацията на банковия сектор в Европа

Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Рецесията, предизвикана от пандемията от коронавирус, може да помогне за ускоряване сливанията и придобиванията в банковия сектор в Европа, заяви ръководителят на дейността по управлението на инвестициите и финансово планиране в Deutsche Bank, цитиран от Ройтерс. 

Още по темата

„Редовно проучваме какво има на пазара за придобиване, но първо трябва да се консолидираме вътрешно и да изправим на крака международния бизнес за частно банкиране“, посочи Клаудио де Санктис пред Finanz und Wirtschaft. „Консолидирането в европейския банков сектор със сигурност ще продължи и рецесията може да го ускори“, добави той.

Де Санктис ръководи международния бизнес на германския кредитор за частно банкиране, който генерира приходи от около 3 милиарда евро или 13% от общите за банката.

В началото на месеца Deutsche Bank обяви, че ще задели най-голямо количество резерви за последните над десет години, за да покрие разходите за лоши кредити, тъй като компанията се опитва да се справи с проблемите от икономическия срив след пандемията от коронавирус.

През май най-големият германски кредитор заяви, че възнамерява да премине през пандемията без да разчита на държавна помощ.

„Благодарение на стратегическото ни преустройство, съчетано със солидната база на капитала и ликвидността, днес виждаме банката в много по-силна позиция, отколкото преди няколко години. Ето защо сме добре подготвени да се справим с предизвикателството, което сегашната среда носи със себе си“, посочи през май главният изпълнителен директор Кристиян Зевинг.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Експерт: България няма ясна дипломация за опазване на околната среда