Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Гръцката банка Piraeus ще поощрява редовните кредитополучатели

Гръцките банки, които имат 80 млрд. евро необслужвани кредити, разпродават активи, които не са свързани с основната им дейност

Гръцката банка Piraeus ще поощрява редовните кредитополучатели

Снимка: Ройтерс

Гръцката банка Piraeus ще стартира програма за поощряване на кредитополучатели, които обслужват редовно заемите си и нямат неизплатени дългове, съобщи днес най-голямата гръцка банка, цитирана от агенция Ройтерс и БТА.

Програмата е опит да се създаде култура на редовни погасявания на кредитите в страна, където много от хората, взели заеми, се мъчеха с връщането им по време на икономическата криза, посочва агенцията.

Гръцките банки, които имат 80 млрд. евро необслужвани кредити, разпродават активи, които не са свързани с основната им дейност, и свиват мрежата си от клонове, за да намалят бремето.

Още по темата


Процентът на необслужвани кредити в четирите основни гръцки банки, включително ипотеки, бе най-високият в ЕС през 2018 г. - над 12 пъти по-висок от средното ниво за съюза от около 3,2 процента.

Piraeus съобщи, че през януари всяка година ще връща на кредитополучателите сума, равняваща се на еквивалента на 0,10-процентно намаление на лихвата по ипотечни кредити върху плащанията, направени през предходната година. Piraeus предлага и заеми за ремонт с преференциално ниски лихви.

Програмата за поощряване ще обхване кредитополучатели, които са взели ипотечни кредити до края на 2014 г., съобщи още банката.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
DAX поведе зелената вълна на европейските борси днес