Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Промяната в потребителските навици относно технологиите тежи на британските компании

Най засегнати от това са дружествата, предоставящи услуги за индустриална поддръжка, софтуерни услуги, както и тези от строителния бранш

Промяната в потребителските навици относно технологиите тежи на британските компании

Снимка: Ройтерс

Броят на британските компании, които не успяват да отговорят на прогнозите си за печалба, е най-големият от 2015 г. насам. Това се дължи на промяната на навиците на потребителите, причинена от новите технологии, съобщава Bloomberg TV Bulgaria, като се позовава на доклад на EY. 

Още по темата

313 британски компании са издали предупреждения за печалбите си през 2019 г., като бизнесите им са насочени към потребителския сегмент, включително секторите на търговия на дребно и туристическия. Най засегнати са дружествата, предоставящи услуги за индустриална поддръжка, софтуерни услуги, както и тези от строителния бранш.

Броят на листнатите компании, предупреждаващи за разминавания в очакванията си за печалба през 2019 г., също е най-голям от 18 г. насам. 

“Британската икономика не е в рецесия”, посочва в доклада Алън Хъдсън,  EY. Според него обаче има няколко сектора, които усилват икономическия стрес заради честите структурни промени.

Докато миналата година се оказа трудна за много индустрии, 2020 г. може да донесе очакваното облекчение.

“Намаляването на вътрешнополитическото напрежение, съчетано с допълнителните фискални разходи, трябва да насърчи печалбите, помагайки на повече компании да отговорят на очакванията си”, смята Хъдсън.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Новият шеф на Commerzbank идва от Deutsche Bank