IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Твърд Brexit може да остави самолетите на Ryanair на земята за три седмици

Ръководителят на компанията смята, че спорът с германските профсъюзи на пилотите и наземния екипаж може да бъде разрешен

14:03 | 17.10.18 г.
<p>
	Майкъл О&#39;Лиъри.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Майкъл О'Лиъри. Снимка: Ройтерс

Твърд Brexit може да остави на земята самолетите на Ryanair за три седмици, но нискотарифната ирландска авиокомпания ще успее да оцелее през периода, каза главният й изпълнителен директор Майкъл О’Лиъри преди срещата на лидерите на Европейския съюз в сряда, предава Ройтерс.

„Можем да оставим самолетите си на земята за една, две, три седмици. Ще бъде много болезнено. Но ние сме голяма компания, можем да оцелеем“, допълни той.

О’Лиъри предупреди миналия месец, че няма гаранция за постигане на споразумение, което да позволи на полетите да продължат след излизането на Великобритания от Европейския съюз през март догодина.

Той заяви, че не очаква Ryanair да постигне растеж в Германия догодина, след като затвори базите си в северния град Бремен и във Веце близо до Дюселдорф.

„Трафикът ни ще остане непроменен“, каза О’Лиъри.

Той потвърди увереността си, че Ryanair може да разреши спора си с германските профсъюзи, представляващи пилотите и наземния екипаж, и заяви, че има напредък в преговорите и че не очаква нови стачки на служителите в идните седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още