Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Данута Хюбнер: Някои от нас могат и да ходят, но вие трябва да тичате

Според евродепутата основните области, в които България има нужда от модернизация, са транспорт, енергийна ефективност и инвестиции в научните изследвания

Не се бавете, вървете бързо, някои от нас могат и да ходят, но вие категорично трябва да тичате с висока скорост. Това призова представителят на европейския парламент Данута Хюбнер, която участва в кръгла маса в Министерския съвет за опита на Полша и България в усвояването на еврфондовете.

Тя посочи, че реалният фокус в България трябва да бъде върху модернизацията на икономиката в много широк смисъл, съобщи БТА. Според евродепутата основните области, в които България има нужда от модернизация, са транспорт, енергийна ефективност и инвестиции в научните изследвания.

„Мисля, че вие днес сте много под нивото на производителност на труда спрямо средното за ЕС и усещането ми е, че няма смисъл да се продължава така“, коментира гостът. Тя акцентира върху работата на местната власт, като по думите й за България продължава да бъде предизвикателство изграждането на поднационалното ниво и реформирането на системата на публични финанси.

Още по темата

Данута Хюбнер отбеляза, че трябва да се инвестира в стабилна държавна администрация и да се гарантира, че каквото и да се случи в политиката, тази администрация ще продължи да защитава българския интерес и да работи за укрепването на България в ЕС.

Трябва да има стабилност и да не се случват промени в следващите една или две години. Нещата могат да се влошават и ако някоя агенция не работи, трябва да се създаде нова, заяви гостът.

Евродепутатът препоръча общините и областите да се подготвят с проекти в областта на обработката на отпадъци и други големи инфраструктурни проекти. Такава препоръка Хюбнер отправи и към останалите сфери. Важно е да има подготвени проекти, защото винаги има риск някои да пропаднат и в някой момент да се стопира финансирането. Ако нямате проекти, готови за реализиране, то тогава има риск да се загубят парите, заяви Хюбнер.

Огромни усилия се полагат от вашето правителство и от министрите, но си струва днес тези сили да не се пестят и да се подготвите добре за бъдещето, заяви още гостът.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
0
 
3
преди 9 години
Няма профилна снимка
Frau Danuta, obache ne towa e waprosa.
Waprosa e w towa kakwo kazwa i kak towa se izpalnjawa, ama towa e druga boza.
0
 
0
 
2
преди 9 години
Няма профилна снимка
Frau Danuta, obache ne towa e waprosa.
Waprosa e w towa kakwo kazwa i kak towa se izpalnjawa, ama towa e druga boza.
1
 
1
 
1
преди 9 години
Няма профилна снимка
Пане Данута е разочарована от нас!

Още от Европроекти
OLAF констатира спад на измамите с еврофондове на ниво ЕС