IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple купи стартъпа за виртуална реалност NextVR

Сделката е поне трета за Apple тази година и може да е за около 100 млн. долара

12:44 | 15.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американският технологичен концерн Apple Inc. потвърди, че е закупил NextVR, стартъп, който предоставя спортно и друго съдържание за устройства за виртуална реалност.

Придобиването може да помогне на Apple да разработи джаджи за виртуална и добавена реалност с придружаващ софтуер и съдържание. NextVR доставя съдържание на няколко съществуващи VR устройства, включително на Oculus на Facebook Inc. и произведени от Sony Corp., HTC Corp. и Lenovo устройства, предава Bloomberg.

NextVR има сделки със спортни лиги, включително Националната баскетболна асоциация, и развлекателни мрежи като Fox Sports. Стартъпът също има опит в предаването на живо във виртуална реалност, което също може да бъде полезно за отразяване на концерти и спортни срещи на живо.

Базираният в Нюпорт Бийч, Калифорния, стартъп официално прекрати дейност тази седмица, като на своя уебсайт заяви, че „се насочва в нова посока“. Apple заяви, че от време на време купува по-малки технологични компании и като цяло не обсъжда целта или плановете си. Той не разкри цената на сделкаъа, но уебсайтът 9to5Mac съобщи през април, че Apple води преговори за закупуване на NextVR за около 100 млн. долара.

Сделката е поне трета за Apple тази година, след закупуването на Voysis, ирландски стартъп, който се фокусира върху гласова технология, и Dark Sky, популярно приложение за времето.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още