IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft показа новата си конзола Xbox Series X

Тя ще излезе на пазара в края на следващата година

13:24 | 13.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Xbox Facebook page</em></p>

Снимка: Xbox Facebook page

Microsoft повдигна завесите пред новата си конзола Xbox Series X, изпреварвайки Sony, която се очаква да пусне следващото си поколение гейминг хардуер през следващата година, пише CNBC.

Xbox Series X беше представена на пресконференция на компанията по повод наградите на индустрията The Game Awards, с което поднови усилията си в битката си със своя японски конкурент в навечерието на 2020 г.

Устройството е с монолитен дизайн, почти наподобяващ PC кула, а новите контролери изглеждат като нещо, което феновете на Xbox познават добре. Едно от новите неща, които следващото поколение контролери за Xbox съдържа, е бутон за споделяне, който позволява на потребителите да правят скрийншоти и да заснемат видео от играта – нещо, което контролерите на PlayStation 4 вече имат.

Ръководителят на Xbox звеното на Microsoft Фил Спенсър посочи в блога на компанията, че това ще е „най-бързата, най-мощната конзола в историята“ на фирмата, като ще може да показва изображения с 120 кадъра в секунда и ще предлага 8K видео. Освен това устройството предлага по-добра графика.

От гледна точка на игрите, Microsoft показа трейлъра на ново заглавие - „Hellblade 2, което е продължение на оригиналната фентъзи екшън приключенска игра, разработена от британската компания Ninja Theory.

Sony също пусна трейлър за нова игра, наречена „Godfall, която ще бъде достъпна на следващата ѝ конзола. Фирмата не е подсказала нищо ново за PlayStation 5.

Microsoft пък не разкрива цената на новото устройство – важна подробност за геймърите, която ще бъде фактор при избора кой модел да купят. Американският технологичен гигант твърди, че Xbox Series X ще бъде пусната а пазара за коледния сезон следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още