Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Смартфонът с два екрана на Microsoft излиза на пазара на 10 септември

Началната цена на Surface Duo е 1399,99 долара

Смартфонът с два екрана на Microsoft излиза на пазара на 10 септември

Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Американският технологичен концерн Microsoft обяви, че новият му смартфон Surface Duo ще се появи на пазара на 10 септември с начална цена от 1399,99 долара, пише CNBC.

Surface Duo е Android смартфон с два екрана, който беше обявен през октомври 2019 г. Той позволява използването на две приложения на отделните екрани, едно до друго. Това е едно от най-вълнуващите устройства, които ще излязат в следващите месеци, тъй като предлага напълно нов тип формат на смартфон.

Още по темата

Освен това е най-новият опит на Microsoft на този пазар, където тя не постигна особен успех след дебюта на iPhone. По-ранните устройства на Microsoft до голяма степен се провалиха, защото няма достъп до голяма екосистема от приложения за вече неопериращата мобилна операционна система на компанията.

Microsoft изглежда се е поучила от старите си грешки и използва Android в Surface Duo. Това означава, че телефонът ще има достъп до всички приложения в Android още при появата си, а някои от тях ще бъдат подобрени, така че да потребителите да могат да се възползват максимално добре от двата екрана.

Големият аргумент на Microsoft тук е, че хората се нуждаят от два екрана. Всички приложения за Office 365 автоматично щe предлагат повече съдържание, когато са отворени и на двата дисплея. В Outlook например ще виждате входящата поща от едната страна, а всяко отделно съобщение ще се вижда на десния екран.

Microsoft работи с други компании, за да им помогне да изградят приложения, които ползват и двата екрана на Surface Duo. Amazon Kindle е ъпдейтнат, за да позволи на устройството да функционира като книга – със страници от двете страни. Microsoft твърди, че е работила и със Spotify.

Въртящата се на 360 градуса панта ще позволява по-лесното гледане на телевизия. Има още много възможности за ползване на устройството, особено в демо представянето на Microsoft, в което компанията трябваше да докаже, че смартфонът наистина си заслужава цената от 1399,99 долара.

Поне на хартия екраните имат добра резолюция и са създадени специално от Microsoft, така че да работят един до друг и да поддържат еднаква цветова точност.

Процесорът е Snapdragon 855, макар че повечето устройства преминаха към по-новата версия Snapdragon 865+. Смартфонът поддържа 4G LTE, но не и следващото поколение мобилни 5G мрежи, което потребителите биха желали, ако купуват устройството с идеята да го ползват няколко години. Въпреки че има сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци, Surface Duo няма NFC за мобилни разплащания, докато пазарувате навън. Освен това не се поддържа безжично зареждане.

Да не забравяме, че са трудни времена за пускане на устройство, което струва толкова много.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
2
 
2
преди 1 месец
Идеята е много добра - най-вероятно продиктувана от работното място на оперативното ръководство - на два екрана, но "смартфонът поддържа 4G LTE, но не и следващото поколение мобилни 5G мрежи, което потребителите биха желали, ако купуват устройството с идеята да го ползват няколко години. Въпреки че има сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци, Surface Duo няма NFC за мобилни разплащания, докато пазарувате навън. Освен това не се поддържа безжично зареждане." - закъсняват с пускането му...ако беше модел 2019 г. щеше да има популярност, но при това разнообразие на пазара сега - по-скоро няма да оправдае очакванията за продажби.
0
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
1400 долара за телефон е супер много...без значение кво може да прави..

Още от Хардуер
Amazon ще предлага охранителен дрон за дома