Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

България е избрана за член на Съвета по правата на човека за 2019-2021 г.

За първи път страната издига кандидатурата си за този орган

България е избрана за член на Съвета по правата на човека за 2019-2021 г.

Снимка: БТА

България бе избрана за член на Съвета по правата на човека (СПЧ) за 2019-2021, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в официалния си профил във Facebook.

"180 страни-членки на ООН ни подкрепиха. Това е признание за последователната ни политика за защита на човешките права и изграждането на глобално толерантно общество", написа премиерът в социалната мрежа.

В рамките на 73-та сесия на ОС на ООН в Ню Йорк страната ни бе избрана вчера за член на Съвета по правата на човека (СПЧ) за периода 2019-2021 г. 180 от общо 188 присъствали и гласували държави-членки на ООН ни подкрепиха.

Резултатът на България е пети сред осемнадесетте страни кандидатки за член на СПЧ и първи сред страните кандидатки от ЕС, заедно с Италия, съобщиха от Министерството на външните работи. 

За първи път България издига кандидатурата си за този орган. Избирането на страната ни за член на СПЧ е признание за активната ѝ политика в сферата на правата на човека на национално и глобално ниво. България е поела ангажимент да подпомага независимостта на структурите на ООН по правата на човека, както и да работи за защитата на правата на детето, равенството на жените и мъжете, правата на хората с увреждания, създаването на толерантни общества и др., отчитайки ангажиментите по изпълнение на Целите за устойчиво развитие 2030.

Съветът по правата на човека е междуправителствен орган в рамките на системата на ООН, отговарящ за насърчаването и защитата на правата на човека по света и за справяне със ситуации на нарушения в тази област.

Съветът има правомощието да обсъжда всички тематични въпроси и ситуации по правата на човека, които изискват вниманието му през цялата година, както и да прави препоръки по тях. Органът заседава в Службата на ООН в Женева. В него участват 47 държави, които се избират от Общото събрание на ООН.

При избора се взема предвид приноса на всеки кандидат за насърчаването и защитата на правата на човека, както и поетите от него доброволни ангажименти в тази сфера.

Още новини от България можете да прочетете в сайта на Bulgaria On Air

По статията работиха: Екип на Bulgaria On Air, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

3
 
15
 
1
преди 2 месеца
Според съвременната политика на ООН, "човешки права" имат само мигри, нигъри, ромове, убийци, изнасилвачи, талибански терористи, сексуални извратенци, ислямисти, социопaразити - но НЕ и белите хора, не и европейците, не и хетерocексуалните мъже, въобще никой нормален човек - те не са хора и нямат никакви права, само задължения !!! Неслучайно ООН - дето навремето наложи санкции на ЮАР за "апартейда", днес си затваря очите за геноцида над бялото малцинство в същата държава, неслучайно ООН постоянно реве за "правата" на мигрите да газят безнаказано границите на суверенните европейски държави, но мълчи когато същите мигри изнасилват и убиват в Европа, неслучайно ООН неведнъж са ни размахвали пръст за "правата на дискриминираните ромове", но мълчат когато същите извършват ежедневни зверства срещу нас !!!

В тая връзка - заради това, че в българия (малката буква не е случайна), хъхрещи чудовища изнасилват и убиват с нечувано бруталство, после размахват безнаказано брадви и ятагани из гетата - а "полицията", вместо да ги арестува - привиква за обяснения рокери, само защото са минали с моторите си по някаква улица - мястото ни в СПЧ е логично. Нашата "държава" трепери на правата на новите "човеци" на ООН, пък жертвите им - кучета ги яли - да работят, да хранят новите си господари и да търпят всичко !!!

И стига сте публикували това на снимката, че ще си оповръщам монитора.

Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 19 декември