IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Югоизточният обход на Пловдив се очаква да струва 42 млн. лв.

Отсечката с дължина 4,8 км ще изведе извън града транзитния трафик от магистрала "Тракия" и Свиленград към Асеновград и Смолян

14:49 | 22.02.21 г. 1
<p>
	<em>Илюстрация: Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Илюстрация: Агенция "Пътна инфраструктура"

Агенцията „Пътна инфраструктура“ търси изпълнител за строителството на югоизточния обход на Пловдив, съобщава Агенцията.

Отсечката е с дължина 4,8 км и се очаква изграждането ѝ да струва 42 млн. лева, т.е. 8,75 млн. лева на км.

Кандидатите могат да подават оферти до 22 март 2021 г.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца, т.е. ако поръчката приключи до края на годината, към средата на 2023 г. проектът може да бъде завършен и въведен в експлоатация.

С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от магистрала „Тракия“ и Свиленград в посока към Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от града.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград.

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 г. нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Ще бъде изграден надлез над ж.п. линията Пловдив – Димитровград с дължина 86 м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
И с тези 3 ненужни колела не виждам как ще остане "Скоростен път".....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още