Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Нова акция в Басейнова дирекция - Пловдив

Петима служители са били отведени за разпит, сред тях е бившият директор на РИОСВ - Пловдив Ивайло Йотков

Нова акция в Басейнова дирекция - Пловдив

Снимка: БГНЕС

Операция срещу корупцията е започнала рано тази сутрин в Басейнова дирекция в Пловдив. Участват екипи на МВР под ръководството на специализираната прокуратура, както и служители на Комисията за противодействие на корупцията, съобщава БНР. 

Петима служители са били отведени за разпит при акцията. Сред тях е бившият директор на РИОСВ - Пловдив Ивайло Йотков. 

Още по темата

Припомняме, че преди дни Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение за безстопанственост на Цветелина Кънева, директор на Басейнова дирекция Източнобеломорски район. Според разследващите тя не е предприела действия за ликвидирането на незаконен сондаж в Захарния комбинат в Пловдив.

Според прокуратурата в основата на досъдебното производство е случай от края на 2018 година, когато при проверка на Басейнова дирекция в Пловдивския захарен комбинат е бил засечен незаконен сондаж и незаконно използване на вода. Това е бил единственият водоизточник на големия захарен комбинат в Пловдив. 26 кубика в секунда са добивани само и единствено от там. Щетите за 1 година надхвърлят около 60 хил. лева.

Задължение е било на Цветелина Кънева не само да констатира наличието на тези съоръжения, каквото всъщност е направено, но и да ги ликвидира, за да спре трупането на щетите за държавата. Това не е направено от нейна страна, въпреки че е имало препоръка и от Министерството на околната среда и водите. Според БНТ захарният комбинат се свързва с арестувания бизнесмен Ветко Арабаджиев.

Вчера министърът на околната среда и водите Емил Димитров отправи остри критики за акцията в Басейнова дирекция-Пловдив, при която беше задържана директорката на звеното Цветелина Кънева. Според него става въпрос за проблем, който е от 20 години, а Кънева е на този пост от две години. Икономическа полиция не е заловила този, който не е закрил сондажите, не е заловила и този, който е направил незаконното сметище и издавал фактура да загробва материали. Страда, този, който е директор на Басейнова дирекция, каза още министърът.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 22 септември