IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полина Карастоянова: Над 10% е ръстът на българските туристи по Черноморието

Държавата трябва да започне отваряне на политиката към далечните пазари, твърди директоркът на „Национален борд по туризъм“

11:14 | 07.09.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

Над 10% е ръстът на българските туристи по Черноморието ни този сезон. Повече са били също така и туристите от Германия, Чехия и Полша, а по-малко - тези от Русия. Това съобщи изпълнителният директор на Сдружение „Национален борд по туризъм“ Полина Карастоянова в предаването "Денят ON AIR" на Bulgaria ON AIR.

Тя беше категорична, че летният сезон ще завърши успешно, защото всички, носещи отговорност за това, са положили големи усилия.

Пред Bulgaria ON AIR тя изрази мнение, че прекалено много внимание и енергия са се отдали на негативните ситуации по Черноморието ни през този сезон, а не се е дала възможност да бъдат показани добрите примери.

„Необходимо ни е да отворим разбирането си за това как ще развиваме българския туризъм за следващите 10 години с много стойностна международна експертиза", коментира тя.

Карастоянова заяви, че държавата ни трябва да започне отваряне на политиката към далечните пазари, така че например Царевец и Перперикон да бъдат разпознаваеми и желани туристически дестинации като Акропола и Колизеума.

По думите ѝ страната би могла да бъде много по-интересна за Китай, САЩ и Япония, но трябва да предприеме стъпки, като осигуряване на преки полети между България и тях.

Вижте целия разговор във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 4
megiddo
преди 4 години
Няма другаде такава ***, както на българското черноморие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още