IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтните по „Хемус“ ще продължат и през лятото

До месец обаче се очаква да приключат ремонтите по "Тракия“, уверяват от АПИ

13:01 | 14.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Три са ремонтите, които ще продължат на автомагистрала "Хемус" и през лятото - виадуктите на 20 и 34 километър и лявото платно на тунел "Витиня". До месец обаче се очаква да приключат ремонтите по "Тракия" на 13, 15, 17 и 18-ти километър.

Това каза пред БНТ директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ Иван Досев. 

Той обясни, че ремонт на носещите колони на виадуктите по „Хемус“ не е правен от самото им построяване и не може да бъде отлаган. „В тунел "Витиня" се правят аварийно-укрепителни дейности с цел превеждане в съответствие с европейска 

Директива 54 за норми за безопасност и сигурност в тунелите. Организацията на движението е такава, че когато има задръствания при "Витиня" през обходния път (стария път между София и Ботевград) се пропуска леко натоварената посока, а силно натоварената посока минава през дясната тръба на тунела“, обясни Досев.

Относно ремонтите по магистрала „Тракия“  той посочи, че на пътен възел "Цалапица" при 112 километър движението е било затворено в началото на седмицата, но от тази сутрин отсечката е пусната за движение. Машините на АПИ и на фирмата изпълнител вече се изтеглят, каза още експертът от АПИ и увери, че не се предвиждат други големи ремонти по "Тракия". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още