Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

В подкрепа на структурни реформи чакаме от ЕС 550 хил. евро

Българските власти ще направят териториални планове за справедлив преход на територията на Стара Загора, Кюстендил и Перник при декарбонизация на икономиката

В подкрепа на структурни реформи чакаме от ЕС 550 хил. евро

Снимка: Ройтерс

Правителството одобри искане за получаване на подкрепа по Програмата на Европейския съюз за подкрепа на структурни реформи в размер на 550 хил. евро, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Още по темата

Това е техническа помощ по специална процедура на европейската програма за подкрепа, по линия на която ще бъде осигурено финансиране по бъдещия Механизъм за справедлив преход и от Фонда за справедлив преход към него.

С парите българските власти ще изготвят териториални планове за справедлив преход на територията на три области в страната - Стара Загора, Кюстендил и Перник.

Плановете ще очертаят стратегическата рамка за управление на инвестициите по линия на Европейския фонд за справедлив преход, с оглед преодоляване на социално-икономическите ефекти от декарбонизиране на икономиката.

С цел максимално ефективно използване на средствата от бюджета на ЕС искането е проверено за наличие на двойно финансиране. Разходите по него са изцяло за сметка на Програмата за подкрепа на структурни реформи и не се изисква национално финансиране.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Експортен хъб България започва обучителна програма за излизане на световните пазари