IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов няма да се откаже от поправките в Закона за хазарта

От БСП обявиха, че не искат да участват в „хазартни войни“ и няма да подкрепят промените за национализация на лотариите

15:39 | 22.01.20 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Валери Симеонов е категоричен, че няма да отстъпи от внесените от него промени в Закона за хазарта, с които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми. Пред журналисти в парламента заместник-председателят на Народното събрание обясни отново, че сегашният вариант на предложението за промени в закона е по-детайлно и прецизно от предложението през 2018 г.

„Мога ли да бъда инструмент на някого - на Бойко Борисов или на някой друг. Така, както ме познавате, смятате ли, че може такъв упрек да ми бъде отправян. Това, което правя, е продължение на това, което съм започнал да правя по отношение на борбата с тази съвременна проказа - хазарта. Има едни закони, които са създадени в услуга на конкретна фирма и на конкретно лице по време на правителството на Орешарски, които трябва да бъдат променени. Рано или късно това ще стане“, каза той, цитиран от БНР. 

На въпрос дали се притеснява, че ГЕРБ ще размислят и ще оттеглят подкрепата си, Симеонов каза, че прави това, което трябва да направи и отговаря пред собствената си съвест. „Колегите от ГЕРБ и от всички останали партии, включително и от БСП, също отговарят пред собствената си съвест", добави зам.-председателят на парламента, цитиран от bTV.

Симеонов е коментирал и идеята за създаване на Агенция по хазарта. Според него Комисията за хазарта е сериозно пробита в полза на един основен играч в бранша. По думите му при създаването на изпълнителна агенция цялата отговорност ще падне върху държавата и институциите и тогава няма да има никакво размиване на отговорността.

Междувременно от БСП обявиха, че няма да подкрепят промените в Закона за хазарта, внесени от Валери Симеонов. Мотивът на левицата е да „не бъде въвлечена в хазартна война“.

„По принцип с нашата идеология, социалистическата, ние трябва да подкрепяме хората и бизнеса, който създава материални блага. Не виждам защо ние трябва да влизаме в битка между хора, които, както казах, печелят десетки милиони. Работата на БСП не е да възпитава интересите на хора от хазарта. Ако бизнесът им е законен, нека си правят бизнес. Най-сигурният начин за подобряване на жизнения стандарт е много и качествена работа, а не много изтъркани талончета“, каза депутатът от БСП и член на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Румен Гечев, цитиран от Националното радио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 4 години
пак говориш учебникарски глууупости! ае тогава да легализираме проституцията и тежките наркотици, по същата логика
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Съгласен съм с Бидонойл, всеки си прави сметката за какво ще си харчи парите. А освен това, лотариите имат и огромна социална функция - дават надежда на лоу енда (казвам го така, да не се обиди някой) за по-добър живот. Човек без надежда е като кола без волан.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 9
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Ох, тоя Валерко и празната му кратуна! Как не разбра, че за да работи един бизнес и да се развива, трябва да е частен. Държавно участие трябва да има някакво, колкото като контролна функция. Той, маминия, тръгнал национализации да прави, кухата кратуна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 11
Бидонойл
преди 4 години
Хората имат право сами да решават за какво да си харчат остатъка от парите (след данъците). Ако не можеш да залагаш легално, то нелегалният хазарт няма как да бъде спрян.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 2
penman
преди 4 години
Проучете кой е Божков, с кои кръгове е свързан и ще разберете поведението на БСП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
хазарта трябва да бъде ограничаван зверски . абсолютно съм убеден . не може в тази му най-долна форма с постоянните реклами навсякъде предлагане на всяка каса и това търкане на талончета да съществува . не че одобрявам казината и игралните зали . и държавната лотария и тотото трябва да се ограничат ... спортните залози в някаква степен мога да приема , но другото ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 9
Бидонойл
преди 4 години
Странно ми е да видя социалистите в ролята на защитници на частния бизнес, но по изключение този път имат право.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
Onia
преди 4 години
БСП - партията на социалните милиардери
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още