IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веселин Марешки: Очаквайте сближаване между нас и ГЕРБ

Българите не се интересуват от евроизборите и считат коалицията „Воля - Българските Родолюбци“ за по-полезна в България, смята партийният лидер

12:48 | 29.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Веселин Марешки. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Веселин Марешки. Снимка: Ройтерс

Може да се окачва сближаване между коалицията „Воля - Българските Родолюбци“ и партия ГЕРБ, заяви Веселин Марешки в Народното събрание, цитиран от БТА.

„Аз чета много правилно посланията. Може да очаквате сближаване между нас и ГЕРБ”, сподели лидерът на партия „Воля“.

Марешки анализира резултатите от провелите се избори за Европейски парламент в неделя. Оценката, която той направи в уводните си думи е, че са се провели "странни избори". По думите му в тях партията му е препотвърдила резултата си от провелите се парламентарните избори с 3,6 на сто подкрепа. 

Марешки обвини управляващите, че са в коалиция с ДПС и ВМРО и изтъкна, че те нямат необходимата подкрепа в обществото.

"Ако доскоро министър-председателят си имаше любимци пуделчета, сега явно се е пренастроил и преминава към прасенца", коментира лидерът на Воля, без да уточни кои са те, но обясни, че прасето е едно.

Той обобщи, че българите не се интересуват от евроизборите и считат него и формацията му за по-полезна в България.

"Трябваше да постъпя като Борисов. Да сложим друг човек на първо място и аз да обикалям от обект на обект", разкри още Марешки.

Според него простата сметка от сбора на процентите в изборните резултати на основните участници в надпреварата сочи, че опозицията в България има с 25 на сто повече гласове от управляващите.

Веселин Марешки отбеляза още, че ще търсят среща с министър-председателя и ще сигнализират главния прокурор относно оказан натиск върху техни симпатизанти, на които им е било отказано участие в изборните комисии и са били заплашвани и обясни, че съпруг на техен симпатизант - член на изборната комисия, е заплашен с уволнение ден след изборите.

Веселин Марешки определи ситуацията със симпатизантите като "партизанска война" и обясни, че ще спрат да афишират своите привърженици, докато не постигнат изборни резултати.

На въпрос как ще коментира появата на Делян Пеевски в пленарна зала, Марешки каза: "Не съм го забелязал в залата. Какво да го коментирам?".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още