IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ITV и BBC пускат своя услуга, с която да се конкурират с Netflix

Тя ще се предлага на по-ниска цена във Великобритания

14:43 | 19.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британската ITV и British Broadcasting Corp. (BBC) планират да създадат ново съвместно предприятие, което ще се занимава с видео стрийминг. Това ще се случи през четвъртото тримесечие и е начин да се отговори на гиганта в сферата Netflix, пише Bloomberg.

Начинанието, което следва месеци преговори между компаниите, е част от усилията на главния изпълнителен директор на ITV Каролин Макколс да открие нови източници на приходи отвъд традиционната телевизия, докато потребителите все повече предпочитат да гледат съдържание, когато сами решат, а рекламодателите насочват все повече средства онлайн.

Опитите на телевизиите в Европа да преследват партньорства в сферата на стрийминга, за да се състезават с Amazon.com и Netflix, бяха посрещнати със скептицизъм от анализатори на индустрията, защото въпросните медии не разполагат нито с мащаба, нито с технологичната мощ, за да се конкурират с американските фирми.

Новата услуга BirtBox ще бъде пусната на цена от 5,99 паунда (7,50 долара) месечно и ще включва най-новите продукции на ITV и BBC, като „Love Island” и „Gentleman Jack”. Същевременно компаниите планират създаването на оригинални сериали.

Цената е по-ниска от тази на Netflix във Великобритания – 8,99 паунда на месец за стандартната услуга.

ITV ще притежава 90% от активите на новото дружество, докато BBC ще държи останалите 10%.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още