IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продайте употребяван продукт на Burberry онлайн и ще получите покана за чай

Burberry се обединява с уебсайта за луксозни стоки на консигнация The RealReal, създавайки нещо рядко срещано

08:54 | 08.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Getty</em></p>

Източник: Getty

Британската модна марка Burberry насърчава клиентите да вдъхват втори живот на старите си дрехи или аксесоари, като ги продават онлайн. Това е ход, който би могъл да привлече повече клиенти, които пазаруват по време на празниците,както и да допринесе към усилията, свързани с призивите за опазване на околната среда.

Burberry се обединява с уебсайта за луксозни стоки на консигнация The RealReal, създавайки нещо рядко срещано, а именно партньорство между модна къща и процъфтяващия пазар на употребявани луксозни стоки.

Клиентите в САЩ, които предложат употребяван артикул на Burberry за продажба през портала по време на празничния сезон, ще бъдат поканени на чай и лична шопинг-консултация в някой от бутиците на марката, създател на емблематичния британски тренч.

Европейските луксозни марки от много време насам  контролират строго разпространението на своите стоки и избягват дори да признаят съществуването на пазар на употребявани продукти. Напоследък обаче някои започнаха да изтъкват, че препродажбите помагат на клиентите да се чувстват по-спокойни относно дългосрочната стойност на покупките, които правят.

Richemont, собственик на марки часовници и бижута от най-висок клас като Cartier и Jaeger-LeCoultre, закупи сайта за препродажба Watchfinder миналата година в знак на нарастващото значение на пазара за употребявани стоки.

Други марки се опитват да се борят с него като Chanel, която съди RealReal и други подобни сайтове, твърдейки, че продават фалшиви стоки. 

Според луксозния бранд претенцията на сайта, че продава автентични продукти на Chanel, представлява нарушение на търговската марка. RealReal отрича твърденията.

„Не виждаме препродажбата като заплаха“, казва Пам Бати, вицепрезидент по корпоративна отговорност на Burberry.  „Искаме да повишим информираността за различните опции, които клиентите имат, когато искат да освежат гардероба си“.

Онлайн препродажбата на луксозни стоки нараства с 50% годишно, заявява анализаторът на Jefferies Флавио Середа.

За Burberry, чиито продажби в Северна Америка непрекъснато намаляват от 2015 г. насам, партньорството би могло да помогне на бившите клиенти да се върнат към марката. И това се случва в ключов момент, когато естетиката на бранда е в процес на освежаване под влиянието на новия дизайнер Рикардо Тиши.

Марката беше разкритикувана след разкритието през миналата година, че е унищожила непродадени продукти  на стойностоколо 35 милиона долара. Компанията заяви, че ще прекрати тази практика.

„Ние виждаме тази стъпка като допълнение към нашата по-широка стратегия за преминаване към кръговa икономика", казва Бати, като се позова на усилията да помогне на клиентите да поправят повредени дрехи и да използват повече рециклирани опаковки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още