Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Денят за акции“ очаква инвеститорите на 25 юни

Очакванията са тази година с инициативата да бъдат реализирани поне три пъти повече сделки на БФБ спрямо останалите дни

„Денят за акции“ очаква инвеститорите на 25 юни

Снимка: Архив Ройтерс

На 25 юни ще се проведе инициативата „Ден за акции“. На този ден индивидуалните инвеститори (физически лица) ще могат да търгуват с акциите си без да заплащат такси и комисионни. Инициативата е организирана от Българска фондова борса и Централен депозитар като това ще бъде шестото й издание.

Още по темата

„Денят за акции“ има за цел да стимулира активното участие на индивидуалните инвеститори на капиталовия пазар, да подобри инвестиционната култура и увеличи знанието за финансовите инструменти в България, съобщиха от БФБ.

„Инициативата се наложи и особено в настоящата ситуация се очаква с още по-голямо нетърпение от индивидуалните инвеститори в страната ни. „Денят за акции“ е катализатор на тяхната активност и роля на финансовите пазари. Очакванията ни за тазгодишното издание е да бъдат реализирани поне три пъти по-голям брой сделки спрямо останалите дни“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар, посочи, че на 25 юни индивидуалните инвеститори, които пожелаят да се разпоредят с акциите си, ще могат да го направят напълно безплатно.

„Ще се радваме и тази година да наблюдаваме традиционната активност, както и да насочим вниманието на хората към възможностите за реализиране на доходност чрез капиталовия ни пазар“, поясни той.

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица), директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ без такси и комисиони към Борсата, Централен депозитар и всеки инвестиционен посредник, който участва в инициативата.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2 хил. лева на единична изпълнена поръчка.

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ и Централен депозитар в „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

Повече информация за „Деня за акции“ може да бъде намерена на сайта на борсовия оператор www.bse-sofia.bg/bg/equity-day
 

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи до 5-месечно дъно