IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Неохим" предлага по 0,4 лв. дивидент на акция

Общата предложена за разпределяне сума е 1,03 млн. лв.

09:45 | 19.05.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: neochim.bg</em></p>

Снимка: neochim.bg

Съветът на директорите на „Неохим“ АД предлага 0,4 лв. брутен дивидент на акция да бъде разпределен от печалбата за 2020 г. на свиканото за 29 юни 2021 г. общо събрание на акционерите. Поканата е обявена чрез „Българска фондова борса“ АД.

Общата предложена за разпределяне сума е 1,03 млн. лв.

Дивидент не беше разпределян през 2020 и 2019 г. Последната гласувана сума е 0,2 лв. на акция от юни 2018 г.  Тогава предложението беше за брутен дивидент от 1,3 лв., но акционерите решиха друго, или въпросните 0,2 лв. Останалите дивиденти са публикувани тук.

Практиката е, че Съветът на директорите включва точка за дивидент в дневния ред, а акционерите на място може да вземат друго решение.

Последният отчет на димитровградския торов завод показа петорно увеличение на печалбата, но акциите на дружеството отчетоха спад в цената от около 40 лв. за брой преди отчета до 27,4 лв. в края на вчерашната търговска сесия.

На събранието ще се гласуват рутинните точки за такова събитие, като одобрение на отчети и доклади, освобождаване на ръководството от отговорност и други. За одитор за 2021 г. е предложено „АФА“ ООД.

Акциите на торовия завод поскъпват с 8% в последните 12 месеца до 27,4 лв. за брой и 73 млн. лв. пазарна капитализация. Максималната цена през периода е 42 лв., а минималната е 23,2 лв. Само вчера (в деня на обявяване на поканата) е отчетен спад с 4,86%.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
kane
преди 2 години
Така е авторе,"Българска работа" - това което има стойност му пада цената, това което няма стойност му се вдига цената на бфб.На БФБ не работи закона за земнтото прителяне... така е сеждугалактическите борси като нашата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още