Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Нетната печалба на "Индустриален капитал холдинг" се свива с 23% към септември

Нетните приходи от дейността към края на септември се понижават с 10% до близо 154 млн. лв.

Нетната печалба на "Индустриален капитал холдинг" се свива с 23% към септември

Снимка: Pixabay

Нетната печалба на „Индустриален капитал холдинг“ АД се стопява с 23% през деветмесечието спрямо същия период на 2019 г. до 1,5 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

За сравнение, към края на полугодието холдингът излезе на консолидирана печалба в размер на 648 хил. лв., което означава, че през тримесечието е спечелил 779 хил. лв.

Нетните приходи от дейността към края на септември се понижават с 10% до близо 154 млн. лв. , като от тях приходите от продажба на продукция отчитат спад от 9% до 151,2 млн. лв. Това означава, че третото тримесечие е донесло приходи в размер на около 50 млн. лв., тъй като към юни те са били в размер на 104 млн. лв.

В доклада си за дейността още през полугодието „Индустриален капитал холдинг“ обяви, че дружествата от холдинга отчитат спад в приходите от продажби, като тенденцията е това състояние да се запази в близко бъдеще.

Разходите за дейността също бележат спад от 7% до 145,3 млн. лв. за периода януари - септевмри.

Индустриален Капитал Холдинг АД
Дружеството отчита, че разпространението на коронавируса оказва влияние върху икономиката и икономическата активност, в това число и на дружествата от холдинга. А като холдингово дружество приходите от дивиденти са основните приходи на дружеството. В това отношение финансовото състояние е в пряка зависимост от финансовото състояние и финансовите резултати на дъщерните и асоциираните предприятия, които разпределят дивидент в полза на холдинговото дружество.

През полугодието разпределените дивиденти намаляха до 2,88 млн. лв. за януари-юни тази година спрямо 3,23 млн. лв. за същия период на миналата година.

Капиталът на „Индустриален капитал – Холдинг“ АД е в размер на 15 864 544 лева, разпределен в 15 864 544 броя обикновени, безналични, поименни акции с номинал 1 лев на акция.

Основните акционери към края на септември 2020 г. са „Индустриален кредит България“ ООД с дял от 17,98%, „ЗАИ“ АД с дял от 10,02%, „ЕМКА“ АД с 10,01%, други юридически лица със 17,8% и 26 193 физически лица с дял от 44,22%.

От началото на годината акциите на дружеството поевтиняват с 12% при пазарна капитализация от 26,389 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
2
 
2
kane до: borislav96202
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"интереса клати феса"
2
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Преди отчета на Индустриален капитал холдинг АД излезе отчета на Неохим АД. Интересно ми е защо не написахте статия и за Неохим ?
То също е голямо и известно дружество на БФБ.

Още от Новини и анализи
SOFIX се повиши с 2,6% за седмицата