Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Трейс“ подписа договор със Столична община за поддръжка на улици за 16,6 млн. лв.

Холдингът ще поддържа районите “Витоша“, „Лозенец“ и „Триадица“ за срок от четири години

„Трейс“ подписа договор със Столична община за поддръжка на улици за 16,6 млн. лв.

Снимка: Архив Ройтерс

„Трейс Груп Холд“ АД е подписал договор за „Поддържане и текущ ремонт на уличната мрежа и пътните съоръжения на територията на Столична община – I зона, включваща райони „Витоша“, „Лозенец“ и „Триадица“ с прогнозна стойност 16 666 666,67 лв. без ДДС. Това съобщават от публичния холдинг чрез сайта на Българска фондова борса.

Трейс Груп Холд АД
Възложител по договора е Столична община, а срокът на договора е 4 години.

„ Трейс Груп Холд“ ще отговаря за дейностите по текущ ремонт и поддържане на пътните настилки (в т.ч. и тротоарите) на цялата улична мрежа в границите на определената с договора зона на територията на Столична община. В договора влизат и дейностите по текущ ремонт и поддържане на пътните съоръжения - мостове, пасарелки, водостоци и пешеходни подлези на територията на зоната.

Предвижда се да бъдат извършвани ремонтно-възстановителни дейности при аварийни ситуации, целящи незабавно възстановяване (в срок до 24 часа) на минималното ниво на обслужване след възникване на аварийни ситуации (пропадания, срутвания, изравяния, разрушение на мостови съоръжения, и др.).

Пътностроителната компания ще се грижи и за съпътстващи поддържането дейности, представляващи условие, следствие или допълнение към него като: доставка и влагане на необходимите и съответстващи на техническите спецификации строителни материали и строителни продукти; извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания; отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове, определени с договора за възлагане на обществената поръчка.

За последните дванадесет месеца акциите на „Трейс Груп Холд“ поевтиняват с 24,32% до 2,80 лв. за брой. През миналата година дружеството раздаде дивидент от 0,0631579 лв. на акция, но за 2019 г. не е планиран такъв. Годишното общо събрание на холдинга се провежда днес.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Акциите на „Индустриален Капитал Холдинг“ поскъпнаха с малко над 8%